SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski odbojkarji so dobili nasprotnike v svetovni ligi

3

termometer

 | Foto:
Svetovna odbojkarska zveza FIVB je sporočila, katere reprezentance bodo prihodnje leto zaigrale v tretji skupini svetovne lige, v katero se je z zmago v evropski ligi uvrstila tudi Slovenija.

Naši fantje, ki so na zadnjem evropskem prvenstvu osvojili srebrno medaljo, se bodo v boju za napredovanje v drugo skupino pomerili s Tunizijo, Venezuelo, Katarjem, Portorikom in Nemčijo.

Potem ko je FIVB na avgustovskem kongresu poskrbela za precejšnje razburjenje med slovensko odbojkarsko srenjo, saj Slovenije, čeprav si je z zmago na zaključnem turnirju evropske lige na Poljskem priborila pravico nastopa v svetovni ligi, ni uvrstila na seznam držav udeleženk. Po ostrih pritožbah Odbojkarske zveze Slovenije je na sedež OZS vendarle prispelo pisno zagotovilo, da bodo naši odbojkarji nastopili v svetovni ligi, a vse do zdaj ni bilo jasno, kdo bodo nasprotniki Slovenije in koliko reprezentanc bo v skupini sploh zaigralo.

Širitev tretje skupine

FIVB je po skoraj treh mesecih zdaj vendarle sporočila, da bo število držav udeleženk lige v tretji skupini povečala iz osem na dvanajst in se tako izognila odločitvi, katera od držav, Grčija ali Španija, v ligi ne bo več smela igrati. Širitev je razveselila tudi Nemce, Katarce in Tajvance, ki so tako dobili možnost, da se vključijo v to elitno tekmovanje.

V tretji skupini svetovne lige bodo tako zaigrale Tunizija, Venezuela, Katar, Portoriko in Nemčija, s katerimi se bo Slovenija tudi bojevala za nastop na zaključnem turnirju tretje skupine, od koder zmagovalec napreduje v drugo skupino, poleg njih pa bodo v tretji skupini igrale še Mehika, Španija, Črna gora, Tajvan, Kazahstan in Grčija.

Formula tekmovanja še ni povsem znana

Tekmovanje se bo začelo 17. junija, s tremi turnirji, na katerih se bodo med seboj pomerile po štiri reprezentance. Drugi niz treh turnirjev bo potekal teden dni pozneje, od 24. do 26. junija. Slovenija bo na prvem turnirju zaigrala proti Tuniziji, Venezueli in Katarju, na drugem pa proti Portoriku, Katarju in Nemčiji.

Finalni turnir najboljše četverice ekip se bo odvijal med 1. in 3. julijem, a za zdaj še ni znano, po kakšnem ključu si bo posamezna reprezentanca lahko zagotovila nastop na zaključnem turnirju, prav tako pa tudi še ni znano, kdo bodo organizatorji posameznih turnirjev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin