Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 2. 2024,
7.42

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Namizni tenis Peter Hribar Deni Kožul Darko Jorgić Darko Jorgić

Nedelja, 18. 2. 2024, 7.42

2 meseca, 1 teden

Namizni tenis, SP

Slovenski namiznoteniški igralci so vse bližje olimpijskim igram

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Darko Jorgić Ljubljana 2023 | Foto Katja Kodba/STA

Foto: Katja Kodba/STA

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je na ekipnem prvenstvu v južnokorejskem Busanu blizu izpolnitve cilja, uvrstitve v osmino finala, ki bi morala po izračunih vodstva ekipe zadostovati za uvrstitev na olimpijske igre v Parizu. V drugem krogu predtekmovalne skupine 7 je zabeležila drugo zmago, po Singapurju je bila boljša še od Brazilije.

Prvo nosilko skupine, ki pa na prvenstvu igra brez najboljšega posameznika, sedmega igralca sveta sveta Huga Calderana, je premagala 3:1. Dve točki je osvojil Darko Jorgić, eno pa Deni Kožul.

Pomembno zmago, s katero Slovenija sama vodi na lestvici skupine in je edina, ki je dvakrat zmagala, je tlakoval Kožul, ki je po ogorčenem boju ugnal 84. igralca sveta Vitora Ishiya, odločilni niz je dobil z 11:6. Drugo točko je prispeval Jorgić, nato je Peter Hribar svoj dvoboj izgubil z 2:3, toda Jorgić je bil v dovolj dobri formi, da je svojega drugega tekmeca premagal s 3:0 in Sloveniji zagotovil zmago.

Peter Hribar in Andreja Ojsteršek Urh | Foto: Grega Valančič/Sportida Peter Hribar in Andreja Ojsteršek Urh Foto: Grega Valančič/Sportida

Jutri jih čaka še en zahteven tekmec

"Darko je odigral tako kot mora, Deni bolj z glavo kot v prejšnjem dvoboju proti Singapurcu Koenu, ko je želel vse rešiti na hitro, pa se mu ni izšlo. Če Peter v petem nizu proti Ishidi ne bi dobil nesrečnega 'pardona', bi povedel z 9:7 in bi morda tudi od dobil svoj dvoboj. Jutri nas čaka še en zahteven tekmec, Kanada z nevarnim Kitajcem Eugenom Wangom," je bila po drugi zmagi svojih izbrancev na SP zadovoljna Andreja Ojsteršek Urh.

"Danes se že pokazal boljšo igro. Lahko bi dobili že prvi niz, v katerem sem povedel z 8:4, nato pa je bila vidna nekakšna nervoza zaradi včerajšnjega poraza in sem potem ta niz na koncu izgubil na razliko. Na srečo sem se nato zbral in prišel do pomembne zmage, še bolj vesel pa sem, da smo dobili tudi Brazilijo. Jutri nas čaka pomembna tekma s Kanado, da si zagotovimo prvo mesto v skupini, kar je naš osnovni cilj," pa je po tekmi z Brazilijo povedal Kožul.

V predtekmovalni skupini se bo Slovenija merila še s Kanado in Malezijo.

* Izid:
SLOVENIJA - BRAZILIJA 3:1
Deni Kožul - Vitor Ishiy 3:2 (-12, 4, 4, -6, 6);
Darko Jorgić - Teodoro Guillherme 3:0 (4, 9, 4);
Peter Hribar - Carlos Ishida 2:3 (-5, 4, -6, 8, -8);
Jorgić - Ishiy 3:0 (8, 8, 5).

Preberite še:

 
Darko Jorgić
Sportal Sloveniji pomembna zmaga na svetovnem prvenstvu
Ne spreglejte