Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 6. 2008,
14.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 21. 6. 2008, 14.45

8 let

Slovenski kanuisti v Pragi niso presenetili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Drugi dan prve tekme svetovnega pokala slalomu na divjih vodah v Pragi ni postregel s kakšnim presenečenjem iz slovenskega tabora.

Vsi trije kanuisti so namreč svoje nastope v češkem glavnem mestu končali že v polfinalu, kar je bil pogosto njihov domet že v minulih sezonah. Najvišje se je uspelo uvrstiti Joštu Zakrajšku, ki je bil 15.

Zakrajšek (+6,13; 0) je kljub vožnji brez dotika za najboljšo deseterico, ki se je pomerila v finalu, zaostal za sekundo in pol. Najizkušenejši v slovenski kanuistični vrsti Dejan Stevanovič je na prizorišču svetovnega prvenstva iz leta 2006 tekmovanje končal na 19. mestu (+6,68; 0), najmlajši, Benjamin Savšek, pa je po svoji "stari navadi" preveč tolkel po vratcih in prav zaradi šestih kazenskih sekund uvodno tekmo svetovnega pokala sklenil šele na 31. mestu (+10,06; 6).

Med kanuisti je največ znanja in hitrosti pokazal olimpijski prvak iz Sydneyja in Aten Francoz Tony Estanguet (0), ki je bil najhitrejši že po polfinalu. Na koncu je za 1,41 sekunde ugnal v Južnoafriški republiki rojenega Avstralca Robina Bella (0), ki bo na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu skušal izpolniti svoj največji cilj in osvojiti zlato odličje, tretji pa je bil Britanec David Florence (+2,89; 0), ki bo prav na prvi dan OI 2008 (8. avgusta) praznoval 26. rojstni dan.

Pri kajakašicah, kjer Slovenija ni imela svojih predstavnic, saj na izbirnih tekmah niso izpolnile norme, se je zmage veselila 40-letna veteranka Čehinja Štepanka Hilgertova (0), sicer olimpijska prvakinja iz leta 1996 in 2000. Na drugo najvišjo stopničko se je ob podelitvi kolajn povzpela vodilna po polfinalu, Nemka Mandy Planert (+1,37; 0), tretja pa je bila Slovakinja Jana Dukatova (+2,96; 2).

V nedeljo bodo v Pragi v polfinalu in finalu nastopili še dvojci in kajakaši. Med dvojci se bosta skušala čim višje prebiti Nejc Višnar in Urban Jarc, pri kajakaših pa Peter Kauzer, Jure Meglič in Dejan Kralj.

Ne spreglejte