Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 9. 2014,
16.37

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 27. 9. 2014, 16.37

8 let, 5 mesecev

Slovenski golbalisti spet v najmočnejši skupini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Slovenska reprezentanca v golbalu, igri z zvenečo žogo slepe in slabovidne, se je na evropskem prvenstvu skupine B, ki poteka na Madžarskem, uvrstila v finale.

Slovenci so si tako tudi zagotovili vrnitev v najmočnejšo skupino A. V nedeljskem finalu bodo Slovenci igrali s Švedsko.

Slovenci Boštjan Vogrinčič, Matej Ledinek, Zlatko Mihajlovič, Dejan Pirc, Borut Višnikar in Blaž Koščak so pod vodstvom trenerjev Klemna Bajca in Ivana Vinklerja najprej v predtekmovanju igrali neodločeno 5:5 s Švedsko, nato premagali Madžarsko s 7:3 ter Italijo z 11:8, edini poraz so doživeli proti Danski z 1:8, nato pa so bili boljši še od Poljske z 8:7.

V polfinalu so se Slovenci danes merili z Izraelom in zmagali z 10:8, čeprav so nasprotniki povedli s 5:2. A po slovenskem vodstvu s 6:5 se je tehtnica nagnila na slovensko stran. Z uvrstitvijo v finale in napredovanjem v elitno skupini A pa so Slovenci tudi prišli do možnosti za kvalifikacije za nastop na največjem športnem dogodku športnikov invalidov, paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016.

Ne spreglejte