SiolNET. Sportal Drugi športi
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski balinarji zmagovalci svetovnega pokala

0,06

termometer

balinanje | Slovenski balinarji zmagovalci svetovnega pokala. | Foto: Balinarska zveza Slovenije
Slovenski balinarji zmagovalci svetovnega pokala. Foto: Balinarska zveza Slovenije

Slovenska balinarska reprezentanca je zmagovalka svetovnega pokala za leto 2022, ki ga je konec tedna gostil francoski Saint Vulbas.

Na letošnji izvedbi tekmovanja so se najboljše svetovne reprezentance prvič pomerile v mešanih disciplinah - igri v krog ter natančnem in štafetnem zbijanju. Slovenska zasedba je v Saint Vulbasu pod vodstvom selektorjev Davorja Janžiča in Dejan Korena nastopila v postavi Tadeja Petrič, Nina Volčina, Dejan Tonejc in Anže Petrič. V skupinskem delu tekmovanja je Slovenija najprej s 4:2 premagala Turčijo, nato pa je bil z istim rezultatom boljša še od Francije, v polfinalu od Hrvaške, v nedeljskem velikem finalu pa je še enkrat ugnala domačine.

Tonejc in Petričeva sta blestela v igri v krog in natančnem zbijanju, medtem ko sta Volčina in Petrič predvsem v polfinalu prispevala zelo pomembno zmago v štafetnem zbijanju. Kapetan Tonejc je bil razumljivo zadovoljen s prikazanim.

"Potrdili smo, da Slovenija ostaja balinarska velesila. Odlično smo se ujeli z ženskim delom ekipe in celotno tekmovanje odigrali na visoki ravni. Pohvale veljajo celotni zasedbi na čelu z obema selektorjema."

Slovenski balinarke in balinarji so tako na najlepši možni način zaključili izjemno uspešno leto 2022, v katerem so na svetovnih in evropskih prvenstvih ter sredozemskih igrah skupno osvojili kar 18 medalj.

balinanje Mersin Slovenija Sportal Slovenci zadnji dan SP do petih medalj, zmanjkala le češnja na torti
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin