Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 9. 2008,
16.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 24. 9. 2008, 16.13

8 let

Slovenske želje se sučejo okrog dveh kolajn

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska članska reprezentanca se je danes predstavila javnosti v hotelu M in razkrila načrte pred skorajšnim evropskim prvenstvom v Italiji.

Davor Janžič, Gregor Sever, Aleš Borčnik, Derjan Tonejc in Anže Petrič so veliki optimisti pred največjim letošnjim tekmovanjem v Saviglianu.

Selektor Aleš Borčnik se je šele po dvodnevnih pripravah v ljubljanski dvorani Šiška odločil za peterico igralcev, žal bo ostal doma Erik Petrič, ki je bil v najožjem izboru reprezentančnih kandidatov. In v katerih disciplinah od skupaj šestih bo nastopila naša peterica? Davor Janžič in Dejan Tonejc med dvojicami, slednji tudi v bližanju in zbijanju v krog, aktualni evropski prvak v tej disciplini Janžič tudi v natančnem zbijanju. Kapetan Gregor Sever, ki se je po osmih leti spet vrnil v reprezentanco, se bo spoprijel s konkurenti v klasični igri, Aleš Borčnik v hitrostnem, skupaj z najmlajšim Anžetom Petričem pa še v štafetnem zbijanju.

Tudi letos bo konkurenca na EP izjemno zahtevna, poleg balinarskih velesil Francije, Slovenije, Italije in Hrvaške, lahko zelo resno posežejo med dobitnike kolajn tudi reprezentanti nekdanjih jugoslovanskih republik BiH, Srbije in Črne gore, tako kot pred dvema letoma bodo v Italiji igrali tudi Rusi, Estonci, Finci in Turki, ob njih pa še Nemci, Španci, Luksemburžani, Monačani, Belgijci, Bolgari in Švicarji. Kakšni so tokrat slovenski načrti? Naši so bili previdni v napovedih, vendar ni nihče zanikal, da si ne želi vsaj dveh kolaj v šestih disciplinah. Prav v vseh bodo Slovenci konkureti za eno od odličje, posebej v tehničnih disciplinah hitrostnega in štafetnega zbijanja, v klasičnih igrah pa bosta Gregor Sever in Dejan Tonejc med nosilci, dvojica pač ne, glede na uvrstitev z zadnjega prvenstva stare celine pred dvema letoma na Reki, kjer sta se kolajn veselila Janžič in Čauševič. Prvi zlate v igri v krog, Jasmin pa je bil evropski podprvak v klasični igri. Na dosedanjih EP je Slovenija doslej osvojila 13 odličij – tri zlata ter po pet srebrnih in bronastih. Skupaj od osamosvojitve pa je številka slovenskih kolajn z velikih tekmovanj narasla že na 96!

Naše reprezentanca se bo v Italijo odpravila v nedeljo dopoldan, prvič sta v spremljevalni ekipi hkrati fizioterapevt Rok Mihič in psiholog Sandi Kofol. Evropsko prvenstvo se bo začelo v ponedeljek s prvimi obračuni igre v krog in klasične igre, po slovesni otvoritvi pa bodo zvečer še kvalifikacije v hitrostnem zbijanju.

Ne spreglejte