Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 9. 2015,
20.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

odbojka pripravljalna tekma Slovenija Azerbajdžan

Torek, 22. 9. 2015, 20.46

8 let

Slovenke z odliko opravile zadnjo preizkušnjo pred EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska odbojkarska reprezentanca je z odliko opravila svojo zadnjo preizkušnjo pred odhodom na EP in s 3:1 (-21, 23, 26, 17) premagala na evropski lestvici bistveno višje uvrščeni Azerbajdžan.

Selektor Bruno Najdič je v uvodnem nizu na igrišče poslal šesterko Monika Potokar, Sara Najdič, Živa Recek, Marina Cvetanovič, Sara Hutinski in Valentina Založnik, kot prosta igralka pa je vstopala Katja Medved. Ta šesterka je igrala tudi večino tekme, občasno so v igro vstopale še Anja Zdovc, Iza Mlakar in Mojca Božič.

Slovenke so tekmo začele dobro in bile enakovredne tekmicam do drugega tehničnega odmora, ko so si privoščile nekaj napak v napadu in obrambi. Gostje so jim ušle za pet točk (23:18) in zanesljivo dobile niz.

Drugega so bolje začele gostje, ki so bile uspešne v bloku, kjer je prišla do veljave njihova višina, toda pri zaostanku 8:12 je začetne udarce začela izvajati Hutinskijeva. In to tako uspešno, da je sejala nervozo med igralkami na drugi strani mreže, tako da je imela največ zaslug za preobrat in vodstvo 16:14. V nadaljevanju je bila igra izenačena, pri vodstvu naših 24:23 pa je Cvetanovičeva dosegla točko za izenačenje v nizih.

Pobudo prevzele Azerbajdžanke, a zmaga končala v slovenskih rokah

V tretjem nizu so pobudo na igrišču spet prevzele Azerbajdžanke, ki so s pridom izrabile občasne slabosti v igri Slovenk in povedle 16:10. Toda v nadaljevanju je naša vrsta zaigrala domala brez napak, prednost tekmic je začela hlapeti, da bi izhlapela pri rezultatu 24:24. V odločilnih trenutkih so bile slovenske odbojkarice bolj zbrane in se veselile osvojenega niza.

Ohrabrene z dobro igro so Slovenke uspešno zaigrale tudi v četrtem nizu. Večinoma so vodile za točko ali dve, sredi niza pa si po dobri igri v polju in napadu priigrale prednost štirih točk (16:12). Tudi v nadaljevanju je bila igra Najdičevih izbrank zbrana in zanesljiva, njihova prednost je rasla in brez težav so tekmo pripeljale h koncu.

Ne spreglejte