Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 10. 2012,
17.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 15. 10. 2012, 17.20

8 let

Slovenke doslej brez napake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na svetovnem prvenstvu za balinarke v turški Manisi blizu Izmirja je zbranih 20 reprezentanc, manjka le napovedana iz Haitija. Slovenke so začele zelo dobro.

Najprej je bila uspešna naša dvojica, ki je v prvem dvoboju, sicer zelo tesno, premagala brazilski par De Quadri – De Oliveira z 11:10. V skupini sta še Kitajki Xiaoming i Wang, s katerima se bosta naši pomerili za prvo mesto v skupini. Azijki sta brez težav premagali Bolgarki Yordanovo in Tomovo s 13:1. "Lahko bi igrali bolje, znava veliko več in bova skušali to pokazati proti Kitajkama. Igrišča so zelo težka," je povedala Tadeja po prvi zmagi.

Druga med Slovenkami je bila danes na vrsti Ana Vorih v kvalifikacijah natančnega zbijanja. Evropska prvakinja s prvenstva v Rogaški Slatini je že v prvem poskusu presegla kvalifikacijsko mejo 10 točk celo za pet, kar je bil drugi najboljši rezultat. Najuspešnejša bila je Španka Cristina Soler (18), v drugi krog so se že uvrstile tudi Rusinja Jenja Khlebnikova (14), Marina Bosse iz Monaka (12) ter Črnogorka Andjelka Bošković (10). "Občutki so zelo dobri. Zelo sem vesela, da mi je uspelo že v prvo. Upam, da bom tako tudi nadaljevala," je menila Ljubljančanka.

Drugi del uvodnega dne SP je bil namenjen prvim dvobojem v klasični igri in krogu. Denis Vidmar je proti že omenjeni Črnogorki Boškovićevi dosegla najvišjo zmago (13:0), njena naslednja tekmica bo Argentinka Romina Bolatti, u skupini so še Italijanka Caterina Venturini in Marina Bosse iz Monaka. "Glede na težavnost igrišč se je bilo treba zelo potruditi pri bližanju. Z igro sem zadovoljna," je po visoki zmagi dejala Denis. Tudi Tadeja Sodec si v bližanju in zbijanju v krog ni dovolila spodrsljaja. Premagala je Tunizijko Yosro Mhamdi s 24:19 in bo jutri igrala z Alžirko Lamio Aissioui. V skupini sta še Slovakinja Jozefa Šnurikova in Jacqueline Milla iz Čila.

Svetovno prvenstvo so slovesno odprli s spektakularnim programom, ki je vseboval tudi bogat prikaz posebnosti turške kulture in običajev.

Ne spreglejte