Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 5. 2021,
14.50

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Klavdija Jerovšek Urška Kuharič Živa Dvoršak

Natisni članek

Ponedeljek, 31. 5. 2021, 14.50

3 leta, 1 mesec

Strelstvo

Slovenke desete ekipno v kraljevski strelski disciplini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Živa Dvoršak | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska strelska reprezentanca je ekipno žensko tekmo v disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov na evropskem prvenstvu z zračnim, malokalibrskim in velikokalibrskim orožjem ter puško šibrenico v Osijeku s 1314 krogi končala na desetem mestu. Živa Dvoršak je zadela 444, Urška Kuharič 437, Klavdija Jerovšek pa 433 krogov.

Na tekmi za zlato odličje je Rusija premagala Norveško po točkah s 47:37, Avstrija pa je bila v boju za bronasto kolajno boljša od Hrvaške s 46:44.

Danes sta na sceno stopili tudi Denis Bola Ujčič in Jagoda Tkalec. Slovenski strelki sta po "prvem polčasu" dvodnevne tekme s pištolo na 25 metrov v drugi polovici razpredelnice. Izkušena Bola Ujčičeva je zadela 284 krogov in je trenutno na 33., Tkalčeva pa je z dvema krogoma manj na 40. mestu. Obe strelki v torek čaka še nastop v hitrostrelni pištoli.

Na veliko sceno bodo v torek stopili tudi Jasmina in Boštjan Maček, Denis Vatovec ter Tadej Kostanjevec, pred njimi je prvi del dvodnevne tekme v olimpijskem trapu.

Ne spreglejte