Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 5. 2009,
17.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 17. 5. 2009, 17.26

8 let

Slovenkam uspel veliki met

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je z zmago na zadnji tekmi drugega kroga kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu proti Grčiji s 3:2 uvrstila v 3. krog kvalifikacij.

Motiva in želje ni manjkalo v slovenski vrsti. Prav vsa naša dekleta so se na igrišče namenila z eno samo nalogo – zmagati. Prvi niz je bil na začetku izenačen, vendar so bile slovenske odbojkarice tiste, ki so lovile nasprotnice, poleg tega pa naredile več napak kot Grkinje in jim s tem poklanjale pomembne točke. Grkinje so darilo znale izkoristiti in niz dobile s 25:20.

Začetek drugega niza je pripadel našim odbojkaricam. Z dobrim servisom Marine Cvetanović, uspešnim blokom in napadom so povedle s 4:1. Grkinje so v nadaljevanju znova ujele svoj ritem in preobrnile rezultat. Pri rezultatu 7:9 je selector Tilen Kozamernik namesto Maje Guštin v igro poslal Vesno Vardič, ki je poskrbela za izenačenje. Toda slovenske odbojkarice v nadaljevanju znova niso uspele zaključevati svojih napadov, prav tako so igrale nezbrano v obrambi. Po drugem tehničnem odmoru naše kljub nekaterim dobrim začetnim udarcem niso uspele priti do izenačenja, Grkinje so tudi drugi niz dobile s 25:20.

Po izenačenem začetku tretjega niza so slovenske odbojkarice, ki so niz nujno morale dobiti, če so hotele ostati v boju za naslednji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, z dobro igro na mreži povedle z 12:9. V nadaljevanju so Grkinje izid izenačile, z lastnimi napakami pa omogočile, da so izbranke Tilna Kozamernika znova povedle. Kljub nekaterim težavam so Slovenke tretji niz, v katerem je - podobno kot tudi že v drugem - priložnost dobila tudi Urša Podlesnik, uspešno pripeljale do končnih 25:23.

Četrti niz je na sprejemu začela Monika Potokar, naše pa so občutneje povedle po prvem tehničnem odmoru. Prednost so z dobro igro predvsem v napadalnih akcijah uspele zadržati tudi v nadaljevanju in na drugi odmor odšle z vodstvom 16:10. Visoka prednost naših ni uspavala, naredile so nekaj napak, vendar so uspešno zadržale vodstvo ter izkoristile že prvo zaključno žogo. Po dobrem začetnem udarcu kapetanke Karmen Kočar in slabem sprejemu Grkinj je slovenski napad za 25:16 uspešno zaključila Sonja Borovinšek.

V petem nizu so naše začele agresivno, z veliko željo po zmagi in napredovanju. Ob menjavi igrišča so vodile z 8:2 ter prednost z odlično igro v napadu in dobrimi začetnimi udarci, blestela je predvsem Sonja Borovinšek, še povečevale. Grkinje so ob koncu niza nekoliko zagrozile, vendar naše niso hotele spustiti zmage iz svojih rok. Tina Lipicer Samec je z močnim udarcem zaključila niz s 15:13 in veselje slovenskih deklet se je lahko začelo.

Tretjemu krogu kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu je mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) namenila termin med 19. julijem in 19. julijem. Slovenija bo nastopila v skupini K na Nizozemskem.Tam bodo nastopile tudi izbrane vrste Nizozemske, Nemčije in Azerbajdžana.

Ne spreglejte