Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 5. 2008,
8.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 28. 5. 2008, 8.41

8 let

Slovenija v Luzern le s tremi veslači

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Švicarski Luzern bo konec tedna gostil drugi letošnji veslaški svetovni pokal.

Na Rotseeju, ki je doslej praviloma gostil finale, letos pa bo to vlogo zaradi kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah prevzel poljski Poznan, bo nastopilo 251 posadk oz. 627 veslačev iz 38 držav. Med njimi bosta tudi dva slovenska čolna - dvojni dvojec in skif.

Za Iztoka Čopa in Luko Špika v dvojnem dvojcu bo, po Špikovi poškodbi hrbta na začetku sezone, Luzern prva prava preizkušnja v olimpijski sezoni. Če je bilo po münchenski regati težko realno oceniti stanje med dvojnimi dvojci, bo v nedeljo, po končanih finalnih obračunih v veslaški Meki, slika verjetno že precej bolj jasna. V Luzernu bodo nastopili prav vsi dvojni dvojci, ki sodijo v krog tistih, ki v Pekingu računajo na kaj več kot le finale. Izjema bosta le Estonca, ki zaradi bolezni, ki je pozimi pestila Jaansona, še nista nared za tekmovanje. Zato pa se bosta v Luzernu prvič predstavila Novozelandca, povratnik v elitno veslanje, Rob Waddel in Nathan Cohen.

"Ker sva izpustila prvo tekmovanje za svetovni pokal, ne veva natančno, kaj lahko pričakujeva od nastopa v Švici. Domnevam, da bi sicer morala biti blizu najboljših, vsaj po rezultatih s treninga sodeč. Sicer pa je držati stik z najboljšimi za zdaj tudi najin glavni cilj, saj minimalne razlike omogočajo dobro izhodišče in visoke ambicije za nadaljevanje sezone," je pred odhodom v Švico napovedal Čop.

V Luzernu bo nastopilo nekoliko manj posadk kot na prvi tekmi v Nemčiji, predvsem zaradi bližajočih se kvalifikacij za olimpijske igre, a vendarle vsi tisti, ki so lani zasedali najvišja mesta. Iz slovenskega tabora bo denimo manjkal mariborski dvojni četverec, s četrtim mestom v Münchnu eno največjih presenečenj uvodne tekme, ki se želi kar se da dobro pripraviti za prvi vrhunec sezone, olimpijske kvalifikacije, ki bodo čez slabe tri tedne; nanje se intenzivno pripravljajo tudi Izolčan Andraž Krek v enojcu in dvojec brez krmarja Rodela - Božič. V Luzernu od slovenskih posadk ne bo tudi četverca brez krmarja (Rozman, Kolander in brata Pirih), zaradi bolezni, ki je v minulih dneh pestila Rozmana.

Slovenske barve bo poleg dvojnega dvojca na Rotseeju branil le še skifist Gregor Novak, ki bo skušal izboljšati uvrstitev iz münchenske tekme.

Ne spreglejte