Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 9. 2022,
14.21

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

vaterpolo slovenska vaterpolska reprezentanca

Petek, 2. 9. 2022, 14.21

1 leto, 7 mesecev

EP V VATERPOLU (SPLIT 2022)

Slovenci v prvem polčasu pretili Srbom, na koncu pa visoko izgubili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
slovenska vaterpolo reprezentanca Francija | Slovenci so se v prvem času dobro držali, na koncu pa Srbom priznali premoč s 6:17. | Foto Aleksander Sokler

Slovenci so se v prvem času dobro držali, na koncu pa Srbom priznali premoč s 6:17.

Foto: Aleksander Sokler

Slovenski vaterpolisti so na evropskem prvenstvu v Splitu doživeli še tretji poraz. Srbija je v skupini D ugnala Slovenijo visoko s 17:6 (5:2, 2:3, 6:1, 4:0). V nadaljevanju se bo Slovenija na EP borila za razvrstitev od 13. do 16. mesta, naslednji nasprotnik pa bo najverjetneje Malta.

Slovenski vaterpolisti so že v sredo izgubili ključno tekmo predtekmovanja z Izraelom (5:9) ter zapravili priložnost, da se prebijejo v osmino finala in se borijo za višjo uvrstitev. Glede na razmere v svetovnem vaterpolu je bilo jasno, da je Srbija v dvoboju s Slovenjo izraziti favorit in po težavah v prvem delu, so Srbi to tudi potrdili.

Uvod v tekmo se je začel z dvema hitrima goloma Srbije in vse je kazalo, da bo mreža slovenskih vratarjev Jureta Betona in Gašperja Žurbija do konca dodobra prerešetana. A varovanci Krištofa Štromajerja se niso dali. Premierni gol za 1:2 za najprej dosegel Marko Blažić z lepim golom z razdalje, kasneje je na 2:4 znižal najboljši strelec reprezentance Benjamin Popović.

Pravo presenečenje pa je sledilo v drugem delu, ko sta Jaša Kadivec in Popović že s svojim šestim golom na EP Slovenijo približala na 5:4. Le nekaj kasneje so bili Slovenci povsem blizu, ko je prvi gol dosegel tudi najboljši strelec lanskega slovenskega prvenstva Vukašin Stefanović.

A tik pred odmorom so Srbi pobegnili na 7:5. Po menjavi strani je najizkušenejši v slovenski vrsti Matej Nastran, ki je za Slovenijo igral že na EP 1999 v Firencah, sicer še znižal na 9:6, nato pa Srbi pokazali, da so se ob odmoru vendarle dogovorili, da morajo tekmeca vzeti resno in do konca so kljub dobrim obrambam Žurbija zadevali z vseh položajev.

Čaka jih razvrstitev med 13. in 16. mestom

Slovenijo naslednja tekme verjetno čaka v nedeljo ob 11.30 proti Malti. Pred tem mora danes v popoldanskem programu Malto premagati močno favorizirana Francija.

slovenska vaterpolo reprezentanca Francija
Sportal Slovenski vaterpolisti izgubili ključno srečanje na EP na Hrvaškem
slovenska vaterpolo reprezentanca Francija
Sportal Vaterpolisti prvenstvo začeli s porazom za 16 golov
Ne spreglejte