SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenci v kvalifikacijah odlični

3

termometer

V Tacnu so potekale kvalifikacije odprtega prvenstva Slovenije v kajaku in kanuju na divjih vodah. Tekma šteje za ICF ranking, je pa tudi generalka za svetovno prvenstvo, ki bo naslednje leto pri nas.

In kot je bilo pričakovati, so naši najboljši kajakaši in kanuisti odlično premagovali tacenske brzice. Najbolje sta se odrezala kajakaš Peter Kauzer in kanuist Benjamin Savšek, ki sta v svojih disciplinah zasedla prvo mesto.

25-letni Hrastničan je ponovno deklasiral vso konkurenco in drugouvrščenega Italijana Riccarda De Genarra prehitel za debele tri sekunde in še enkrat dokazal, da mu trenutno ni para v tem športu. Po nekaj slabši prvi vožnji, se je potem v drugo zbral in odlično odpeljal Jure Meglič, ki je zasedel tretje mesto. Naš tretji reprezentant Dejan Kralj pa se je po manjših težavah na progi uvrstil na 10. mesto. V polfinale se je od naših uvrstil še Simon Artelj, ki je bil 17.

Odlično se je odrezal tudi Benjamin Savšek, ki je med kanuisti premagal vso konkurenco. Drugouvrščenega Nicota Bettgeja je ugnal za slabe tri sekunde, tretjeuvrščeni Anton Franz pa je zaostajal že za slabe štiri sekunde. Beni je še enkrat dokazal, da sodi v sam svetovni vrh in da mu domača tacenska proga več kot ugaja, odlično se je na progi znašel tudi Jošt Zakrajšek, ki se letos ni uvrstil v reprezentanco. Bunka je zasedel 4. mesto. Na deseto mesto se je uvrstil mladi Anže Berčič, dve mesti za njim pa najizkušenejši med slovenskimi kanuisti Simon Hočevar, Dejan Stevanovič pa je bil 19. in bo tudi nastopil v jutrišnjem polfinalu.

Med kanuji dvosedi sta se med Slovenci po pričakovanjih najbolje odrezala Sašo Taljat in Luka Božič, ki sta zasedla 2. mesto, a sta za prvouvrščeno slovaško dvojico Ladislav Škantar/Peter Škantar zaostala kar debelih osem sekund. Tretja sta bila Francoza Aurlien Maymadier in Sebastien Periolhu. S kvalifikacijsko vožnjo sta dobro opravila tudi Urban Jarc in Blaž Oven, ki sta si privozila 6. mesto, brata Janežič sta bila 13., Luka Slapšak in Gašper Babnik pa sta bila 14. in se tako tudi uvrstila v jutrišnji polfinale.

Nič manj zadovoljstva pa ni bilo niti med slovenskimi kajakašicami. Več kot očitno je, da je Nina Mozetič našla svoj pravi občutek in formo. Mlada Primorka se je v kvalifikacijah povzpela na odlično tretje mesto in zaostala le za Avstralko Katrin Lawrence in Nemko Cindy Poeschel. Veseli že podatek, da je za prvouvrščeno zaostala le sekundo in dve stotinki. V jutrišnji polfinale pa se je za las uvrstila še ena Primorka Urška Kragelj.

Jutri se prične vse od začetka. Najprej bomo lahko spremljali polfinalne boje v vseh disciplinah, najboljših deset se bo uvrstilo v finalne boje, kjer bo šlo na nož.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin