Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 10. 2022,
18.31

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Namizni tenis Peter Hribar Deni Kožul Darko Jorgić Darko Jorgić

Torek, 4. 10. 2022, 18.31

1 leto, 6 mesecev

SP v namiznem tenisu

Slovenci napredovali v osmino finala SP, kjer jih čakajo Portugalci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Darko Jorgić | Darko Jorgić proti Američanu Mishelu Levinskiemu | Foto Reuters

Darko Jorgić proti Američanu Mishelu Levinskiemu

Foto: Reuters

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Chengduju izpolnila prvotni cilj, za Kitajsko zasedla drugo mesto v predtekmovalni skupini in se uvrstila v osmino finala. Na odločilni tekmi za drugo mesto v skupini 1 je s 3:0 premagala ZDA, svoje dvoboje so dobili Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar. Za preboj med osem najboljših se bo Slovenija pomerila s Portugalsko. Dvoboj bo na sporedu v četrtek zgodaj zjutraj po slovenskem času.

Obe reprezentanci sta imeli pred medsebojno tekmo po dve zmagi in poraz proti Kitajski. Najboljši slovenski igralec Darko Jorgić v prvem posamičnem dvoboju ni imel pretežkega dela. S 3:0 (7, 6, 4) je premagal Mishela Levinskega, da pa bo Slovenija tekmo dobila, pa je bilo bolj ali manj jasno po obračunu med Denijem Kožulom in Jishan Liangom.

Dvoboj je bil izenačen, Logatčan je bil, potem ko je tesno izgubil prva dva niza, že na pragu poraza, toda nato dobil naslednje tri nize in zmagal s 3:2 (-9, -10, 6, 7, 8). Delo je nato dokončal Peter Hribar, ki je moral za zmago proti Earlu Jamesu Altu prav tako odigrati pet nizov, izid je bil 3:2 (4, -5, 4, -7, 8).

Jorgić: Ni pomembno, kako smo prišli do zmage

"Najbolj pomembna je končna zmaga in ni pomembno, na kakšen način smo prišli do nje. Sam sem dobro odprli dvoboj in sem s svojo igro zadovoljen, medtem ko je Deni v prvih dveh nizih naredil preveč lahkih napak, vendar ga to ni zaustavilo. Ko se je zbral, je igral točko za točko, se boril za vsako in to mu je prineslo zmago. Vedeli smo, da Petra čaka težek dvoboj, še zlasti zato, ker je običajno pod stresom, ko igra pomembne tekme. Ampak na koncu je zmogel pritisk in prinesel točko h končni zmagi, v katero smo vsi verjeli," se je ob prvi slovenski uvrstitvi v osmino finala na svetovnih prvenstvih veselil Darko Jorgić.

Portugalci boljši od Slovakov in Brazilcev

 

Portugalska je v Chengdu prišla v najmočnejši zasedbi. Njen prvi igralec je Marcos Freitas (33. na svetovni lestvici), ob njem pa so v ekipi še Joao Geraldo (49.), Joao Monteiro (83.) in Diogo Chen (690.).

V skupini 6, v kateri so bile štiri ekipe, so Portugalci osvojili prvo mesto po zmagi nad Slovaško s 3:1 in Brazilijo s 3:2, v zadnjem krogu pa so bili boljši Danci s 3:1, vendar je bila to tudi edina danska zmaga. Ob Portugalcih so se v osmino finala uvrstili še Brazilci.

Slovenija bo, če bo premagala Portugalsko, v četrtfinalu igrala z boljšim iz dvoboja med Japonsko in Brazilijo. Drugi pari osmine finala pa so Kitajska - Indija, Belgija - Švedska, Južna Koreja - Japonska, Hongkong - Egipt, Hrvaška - Nemčija in Anglija - Francija.

* Izid:
SLOVENIJA - ZDA 3:0
Darko Jorgić - Mishel Levinski 3:0 (7, 6, 4)
Deni Kožul - Jishan Liang      3:2 (-9, -10, 6, 7, 8)
Peter Hribar - Earl James Alto 3:2 (4, -5, 4, -7, 8)
Deni Kožul
Sportal Aktualni svetovni prvaki premočni za slovensko izbrano vrsto
Darko Jorgić
Sportal Slovenci brez praske do nove zmage, s selektorico med tekmo povezani prek Zooma
Darko Jorgić
Sportal Super uvod: slovenski namiznoteniški igralci SP začeli z zmago
 
Ne spreglejte