Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 8. 2014,
18.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka na mivki odbojka

Ponedeljek, 4. 8. 2014, 18.09

8 let

Slovenci na Dansko po podaljšanje sanj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski moško in žensko reprezentanco v odbojki na mivki čaka nastop v drugem krogu olimpijskih kvalifikacij na Danskem.

Slovenci in Slovenke bodo v skupini A igrali skupaj z Madžarsko, Islandijo in Luksemburgom, moški še s Hrvaško, dekleta pa z Dansko.

Naši odbojkarji na mivki se v okviru Evropskega celinskega pokala za olimpijske vozovnice za Rio de Janeiro bojujejo skupaj s še 44 evropskimi reprezentancami. Junija letos je Portorož gostil enega od osmih turnirjev 1. kroga kvalifikacij, a se našim igralcem in igralkam, v konkurenci Norveške, Belgije, Škotske in Severne Irske, ni uspelo uvrstiti neposredno v 3. krog tekmovanja, v katerega sta sicer napredovali po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine.

Slovenci se bodo morali tako za uvrstitev v 3. krog kvalifikacij bojevati konec avgusta ali v začetku septembra (datum določi organizator), ko bo na Danskem 2. krog. Naši odbojkarji bodo postavljeni kot drugi nosilci skupine A. Pri moških je vloga prvih nosilcev pripadla Hrvatom, pri ženskah pa Dankam, sicer pa v 3. krog vodita prvi dve mesti.

Evropski celinski pokal ima sicer tri faze. V letu 2014 bo Evropska odbojkarska zveza CEV izpeljala turnirje prvega in drugega kroga, v letu 2015 pa še turnirje tretjega in četrtega kroga celinskega pokala. Leta 2016, neposredno pred olimpijskimi igrami, bodo odigrali še dva polfinalna in en finalni turnir.

Država zmagovalka celinskega pokala si bo nastop v Riu de Janeiru zagotovila neposredno, drugo in tretjeuvrščena reprezentanca pa bosta zaigrali še na turnirju Intercontinental Cup Final 2016, na katerem se bo 12 ekip, po dve z vsake celine, med seboj pomerilo še za dve mesti na olimpijskem turnirju.

Ne spreglejte