Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 2. 2012,
19.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Posojilnica Dob

Četrtek, 23. 2. 2012, 19.33

8 let

Slovaki gostitelji zaključnega turnirja Interlige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po izpadu Posojilnice z Doba je vodstvo srednjeevropske odbojkarske lige vendarle našlo nadomestnega prireditelja moškega zaključnega turnirja. To bo slovaški Chemes Humenne.

Prvič po dolgem času bo zaključni turnir MEVZE izven meja Avstrije. Pravzaprav se je to na zadnje zgodilo leta 2007, ko je bil organizator zaključnega srečanja štirih najboljših moštev srednjeevropske lige OK Autocommerce, današnji ACH Volley, kraj dogodka pa je bila športna dvorana Srednje gostinske in turistične šole Radovljica.

Takrat so slavili odbojkarji OK Autocommerce, ki so le nekaj dni za tem odpotovali še na zaključni turnir takratnega prvenstva TOP Teams v Modeno in osvojili še ta naslov, ki jih je na to pripeljal v elito najboljših evropskih klubov. Po tistem sta se v organizaciji zaključnih turnirjev MEVZE izmenjavala Hypo Tirol iz Innsbrucka in dunajski hotVolleys. V letošnji sezoni pa je vse do prejšnjega tedna kazalo drugače. Za organizacijo zaključnega turnirja se je namreč prijavilo moštvo Aich Posojilnica Dob, ki pa je v povratni tekmi proti slovaški ekipi Chemes Humenne, najprej izenačilo rezultat v zmagah na 1:1 in na to nesrečno izgubilo v zlatem nizu z rezultatom 15:12 za Slovake. S tem so Korošci izgubili še možnost organizacije zaključnega srečanja, v ponovljenem razpisu pa so za MEVZO najboljše pogoje, kot kaže ponudili, prav Slovaki.

Za moštvo ACH Volley to pomeni predvsem, da se bo že 8. marca 2012 odpravilo na enotedensko gostovanje, ki bo vključevalo tako udeležbo na zaključnem turnirju srednjeevropske lige kot tudi tekmo evropskega pokala CEV v poljskem Rseszowu, 14. marca zvečer. Rseszow je namreč od Humenne oddaljen še kakšnih 170 kilometrov, zato se je vodstvo kluba soglasno odločilo za najbolj optimalno rešitev, to je časovno povezovanje obeh gostovanj.

Polfinalna in finalna srečanja bodo organizirana v petek, 9. in soboto, 10. marca. Ekipa ACH Volleya se bo v prvo pomerila s hrvaško ekipo Mladost Marina Kaštela ob 16.30 uri, sledil bo obračun med avstrijskim Hypo Tirolom iz Innsbrucka in gostiteljem zaključnega turnirja, ekipo Chemes Humenne ob 19.00 uri.

Ne spreglejte