Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 7. 2008,
15.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 31. 7. 2008, 15.25

8 let

Sever in Kozjek sta se prehitro poslovila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na mednarodnem turnirju dvojic v Franciji naš par Gregor Sever – Jure Kozjek ni opravil popravnega izpita proti Italijanoma Ameriu in Mosconiu v repešažu in izpadel.

Že drugi dvoboj z istima tekmecama, katera sta uvodoma v skupini premagala z 9:2, se našima ni posrečil. Tokrat sta izgubila z 9:8, vendar tesen izid ne pove vsega, kar se je dogajalo na igrišču. Naša dvojica je igrala slabo, posebej neraspoložen je bil bližalec Jure Kozjek.

"S slabim bližanjem je težko zmagati. Čeprav sva po velikem zaostanku v zadnjih obratih stiskala Italijana in imela ob koncu celo priložnost za zmago, se nisva uspela uvrstiti med osmerico najboljših. Škoda, pričakovala sva vseeno boljšo uvrstitev," je po porazu priznal Gregor Sever. K takšni oceni tudi naš selektor Aleš Škoberne ni imel kaj dodati, Italijana sta bila pač boljša.

Slovensko – italijanski obračun se je začel z vodstvom tekmecev z 2:0, zaradi dveh napakic pri bližanju. Ko smo mislili, da se bo Jure le dovolj zbral in ujel na zahtevnem igrišču tik poleg tribun, je nadaljeval s predolgimi ali prekratkimi kroglami, zavrgel je vedno po dve, enkrat celo tri in Amerio ter Mosconi, ki sta vedno metala balina dalj od sredine igralnega prostora, sta kot bi mignil povedla s 7:0. Takrat je Aleš Škoberne vzel minuto odmora, da bi fanta spravil v normalne tirnice. Po eni uri igre je bilo 9:0, saj v petem obratu naši nista osvojila prve točke, čeprav sta imela priložnost.

V naslednjem se jima je le odprlo in Slovenca sta osvojila dve točki. Sledil je slovenski obrat, v katerem sta imela Gregor in Jure 'punt' in še štiri krogle zadaj. Vnovčila sta tri in prednost Italijanov je začela kopneti (9:5). Ostalo je le še dobrih 20 minut in vse je kazalo na velik preobrat. Posebej takrat, ko je Sever z učinkovitim udarcem spravil z igrišča kar dve nasprotnikovi krogli in naša dva sta osvojila novi dve točki (9:7). Spet sta bila v igri, še vedno z možnostjo za zmago. Fulvio Mosconi ni več zadeval, Pietro Amerio je popustil pri bližanju, vendar je igralni čas potekek, sledil je le še en obrat. Slovenca sta imela ob koncu prednost 3:1 v kroglah in dokaj lepo kroglo malce za balinom. Amario je s svojo zadnjo še bolje približal in našemu zbijalcu sta ostali še dve. V zelo zahtevnem položaju, ko je bilo potrebno pretehtati ali bližati ali zbijati vsaj za neodločen izid, se je Gregor odločil za zbijanje. Zgrešil je in v obupnem poskusu bližanja z zadnjo kroglo, da bi malce 'vlekel' balina ali vsaj malo premaknil tekmečevo kroglo, je ostalo le pri eni točki. Žal premalo – 8:9. Še statistika zbijanja: Sever 9 (12) ob enem zgrešenem balinu, Kozjek 1(1).

Tako je naša dvojica izpadla, tudi Hrvata proti Monačanoma, predstavnika BiH sta se poslovila že prej po dveh porazih, tudi Francoza Bilon in Perras, četvtrtfinale je polovici udeležencev pač splavalo po vodi. Današnji dan prinaša še kvalifikacije v štafeti in natančnem zbijanju. Ob 21.uri bosta zbijala Aleš Borčnik in Erik Petrič, dobro uro kasneje pa čaka še po en nastop tudi Severja in Kozjeka v natančnem zbijanju. Prijavljenih je kar 29 tekmovalcev in bodo kvalifikacijski nastopi v tej disciplini končani zagotovo v zgodnjih jutranjih urah.

Ne spreglejte