Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 11. 2015,
0.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Tyson Fury Vladimir Kličko

Nedelja, 29. 11. 2015, 0.36

6 let, 7 mesecev

Senzacija: Tyson Fury končal vladavino Vladimirja Klička!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Angleški boksar težke kategorije Tyson Fury je v Düsseldorfu Vladimirju Kličku odvzel vse štiri pasove svetovnega prvaka, WBA, IBF, WBO in IBO.

Tyson Fury je bil v dvoboju, ki so ga organizatorji poimenovali Spopad velikanov zmagovalec po soglasni sodniški odločitvi (115:112, 115:112, 116:111).

V ne najlepšem dvoboju pred 45 tisoč ljubiteljicami in ljubitelji boksa na pokritem düsseldorfskem štadionu je porazil vladarja težke kategorije zadnjih deset let.

Kličko je izgubil prvič po letu 2004, ko ga je porazil Američan Lamon Brewster, Fury pa tudi po 25 dvobojih ostaja brez poraza. 27-letni boksar iz Manchestra je z 206 centimetri osem centimetrov višji od 39-letnega Ukrajinca, slovitega tekmeca se je lotil pogumno, kot je na različnih dogodkih pred dvobojem napovedoval, bil vseh 12 rund za odtenek boljši in se veselil največje zmage v karieri.

Fury je tako končal izjemen Kličkov niz 18-ih zaporednih obramb naslova prvaka. Mlajši od bratov Kličko ima zdaj na računu 64 zmag (54 z nokavtom) in štiri poraze (3 z nokavtom).

Fury: Zdaj vidite, zakaj se me je Kličko izogibal zadnjih pet let

"Zdaj vidite, zakaj se me je Kličko izogibal zadnjih pet let. Ljudje lahko o meni govorijo, kar hočejo, a to je resnica. Vsi so me odpisali pred dvobojem, a sem jih postavil na laž. Kličko je bil odličen prvak, a vsak pes ima svoje dni. Začenja se nova era. Bom najbolj karizmatičen prvak, vse od časa Muhammeda Alija," je bil po zmagi presrečen veliki navijač Manchester Uniteda.

Ta mu je tudi čestital:

Kot tudi rojak in boksarski rival David Haye:

Američan mu že žuga:

Wilder je 30-letni ameriški boksar, ki je nosilec pasova po verziji WBC. Na dozdajšnjih 35 dvobojih ima ravno toliko zmag in predstavlja resno grožnjo vsem težkotežkašem.

Ne spreglejte