Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
28. 1. 2015,
16.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jan Kozamernik odbojka ACH Volley

Sreda, 28. 1. 2015, 16.56

8 let

Še lani v drugi slovenski ligi, zdaj pa že med najboljšimi v Evropi

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav je ACH za to sezono končal nastope v Evropi, lahko iz vsega skupaj potegnemo tudi pozitivne stvari. To je zagotovo veliko odkritje Jana Kozamernika, ki je ob svojem krstu navdušil.

Kozamernik je še lani igral v drugi slovenski ligi v dresu Črnuče ACH I, zdaj pa je v svoji prvi sezoni med najboljšimi odbojkarji na svetu pokazal, da se lahko kljub svoji mladosti že zdaj kosa z vsemi. S 14 uspešnimi bloki je zasedel osmo mesto najboljših blokerjev, kar je izjemen izkupiček.

"Izjemno, fantastično," ognjenega krsta v ligi prvakov ni mogel prehvaliti Jan. "Niti v sanjah si nisem mislil, da se mi bo uspelo tako dobro predstaviti v ligi prvakov. Težko opišem svoje občutke, lahko rečem same dobre stvari, upam, da bom še kdaj dobil priložnost in zaigral na tako visoki ravni," je še dodal.

Komaj 19-letni slovenski odbojkar je tudi vesel, da se mu je med blokerji uspelo zavihteti tako visoko: "V čast mi je biti v družbi tako velikih zvezd. Sicer se nisem pomeril še z vsemi, a menim, da se lahko kosam prav z vsemi."

Zanimivo je, da je mladi odbojkar po koncu rednega dela imel celo boljši izkupiček, kot je preizkušeni Alen Pajenk. Mariborčan, trenutno zagotovo najboljši slovenski bloker, je v dresu Jastrzebskega zbral 11 blokov.

O tujini še ne razmišlja, a …

Kozamerniku po koncu sezone poteče pogodba z ACH Volleyjem, a kot sam pravi, še ne ve, kaj bo prinesel jutri. "Pogodba z ACH Vollejem se izteče, ali bom podaljšal ali bom odšel kam drugam, še ne vem. Vse bo odvisno, kako sem bom izkazal v šoli. Za zdaj ponudb iz tujine še ni oziroma niso konkretne, a bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost. Moram pa reči, da se tukaj odlično počutim in ne bi bilo nič narobe, če ostanem še kakšno leto. Ne mudi se mi nikamor," je še povedal 202 centimetra visok mladinski reprezentant, ki že glasno trka tudi na vrata članske reprezentance.

Kljub le eni zmagi zadovoljen

ACH Volley je v skupinskem delu zmagal le enkrat in izgubil petkrat, vseeno pa Kozamernik ni razočaran. "V mojih očeh je tudi ena zmaga odličen dosežek. Če pogledamo, kaj je ACH v ligi prvakov že dosegel, je to seveda slab rezultat. A mislim, da smo dali vse od sebe, mogoče bo drugo leto bolje. Razočaranja ni. Res je, da smo si želeli nastopiti vsaj v pokalu CEV, a ena zmaga je bila za ta podvig premalo."

ACH Volley čaka še liga MEVZA in državno prvenstvo

Pred oranžnimi zmaji do konca sezona tako ostaja še vrsto tekem v državnem prvenstvu, v sredini marca pa tudi sklepni turnir lige MEVZA, kamor so se že uvrstile ekipa ACH Volleyja, Posojilnice Dob in Hypo Tirola, četrti udeleženec si bo moral vstopnico še izbojevati. "Mislim, da se lahko tako z Hypom kot tudi Posojilnico enakovredno kosamo. Nista nikakršen bav bav. Ne nazadnje ACH tudi brani naslov iz lanske sezone. Cilji so visoki, a ne bo lahko. V državnem prvenstvu mislim, da bo naš glavni tekmec za naslov Kamnik, a če bomo z glavo pri stvari, ne bi smeli imeti prevelikih težav," je še pogovor sklenil mladi Kozamernik.

Ne spreglejte