Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 12. 2014,
7.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Samo Jeranko

Petek, 5. 12. 2014, 7.52

8 let

Samo Jeranko najgloblje do zdaj, a ni še rekel zadnje besede

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Samo Jeranko se je predzadnji dan prestižnega tekmovanja Vertical Blue 2014 na Bahamih potopil do globine 107 metrov in s tem postavil nov slovenski rekord ter ohranil vodstvo v skupnem seštevku.

Mladenič iz Ribnice Samo Jeranko je svoj lastni rekord, ki ga je na Bahamih postavil pred dnevi, izboljšal za kar pet metrov. Razumljivo je, da se mu je po nastopu smejalo do ušes. "Presenečen sem, s kakšno lahkoto opravljam potope prek magične globine sto metrov. Veseli me, da med potopi uživam in ne hodim po robu. Ob takšnih trenutkih je ves trud poplačan! Prepričan pa sem, da lahko v prihodnje dosežem še veliko več!" je sporočil s karibskega otočja Bahami.

Rekordno globino je dosegel v času ene minute in 45 sekund, za celoten potop pa je potreboval tri minute in tri sekunde. Jeranku odlično kaže tudi v skupni razvrstitvi, kjer je trenutno povsem na vrhu in individualnih disciplinah, kjer v disciplini potop s plavutjo zaseda drugo mesto, v disciplini brez plavuti pa je tretji.

Z današnjim potopom pa Jeranko ni le izboljšal rekorda v disciplini s plavutjo, temveč je postal tudi najgloblji slovenski prosti potapljač vseh časov. Njegov rekord ima posebno težo, saj je bil dosežen v tekmovalni disciplini, kjer za potop ni dovoljeno uporabljati dodatnih uteži. Nasprotno se je meter manj pred meseci potopil še en slovenski potapljač Jure Daić, ki pa je pri tem uporabljal dodatne uteži, ki jih je na dnu odvrgel.

Danes je na sporedu zadnji dan tekmovanja, kjer so oči javnosti uprte v svetovna rekorderja, Rusa Alekseja Molčanova in Novozelandca Williama Trubridgea, ki sta glavna Jerankova konkurenta za zmago v skupnem seštevku. Med njima je majhna razlika, obema pa do zdaj manjka nastop v eni izmed treh disciplin. V disciplini prosti potop bo nastopil tudi Jeranko in s tem poskušal pridobiti še nekaj točk v skupnem seštevku.

Ne spreglejte