Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 9. 2010,
16.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 25. 9. 2010, 16.11

8 let

Reški izkupiček nad pričakovanji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Letošnje svetovno prvenstvo za mlade se je za slovenski tabor končalo nad pričakovanji. Naši so osvojili pet kolajn, tri srebrne in dve bronasti.

Mladinca Jaka Kosirnik in Matej Kavčič sta lahko ponosna, da sta se uvrstila v finale v klasični igri in bližanju in zbijanju v krog. Njuna igra ni bila blesteča, tudi v igri dvojic sta zamudila veliko priložnosti z Argentincema, vendar sta zelo uspešno končala svoje nastope (dvakrat srebro, bron) in se ob koncu znašla na ramenih svojih navijačev.

"Sem več kot zadovoljen, saj toliko kolajn vseeno nismo pričakovali. Zato čestitke tako Jaki kot Mateju ter seveda klubskim delavcem v Tržiču, kot tudi naši zvezi, ki nam je omogočila ustrezne priprave. Lahko bi dosegli še več, vendar trem odličjem ne smemo gledati v zobe. Postavili smo si visoko mejo za naslednja prvenstva. Naša edina naloga je – delo in še enkrat delo, saj je to edini način za napredovanje in nove uspehe. V prihodnje bodo v ospredju tehnične discipline," je ocena selektorja naše mladinske reprezentance Antona Kosarja.

Tudi selektor mlajših članov Pavle Švara je čestital za dosežke svojima reprezentantoma Anžetu Petriču in Igorju Širclju, ki sta se uvrstila v finale štafetnega zbijanja, Anže ima bron še v 'brzincu'. Brez odličja je ostal le Gašper Kraševec.

"Zmanjkala mu je le ena točka za kolajno v natančnem zbijanju. Gre za nepredvidljivo disciplino, v kateri je potrebno imeti tudi precej športne sreče. Na Reki smo dosegli svoje načrte, na naslednjem SP bodo v ospredju spet klasične discipline."

Po uspehih naših mladih balinarjev bodo zdaj na vrsti člani, saj se bo v črnogorskem Tivtu že v ponedeljek začelo prvenstvo stare celine, na katerem bodo nastopili tekmovalci iz 18 držav. Slovenske barve bodo zastopali Davor Janžič, Dejan Tonejc, Jure Kozjek, Aleš Borčnik in Anže Petrič. Naša reprezentanca bo v Črno goro odpotovala jutri.

Ne spreglejte