Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2013,
19.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Živa Dvoršak Rajmond Debevec

Torek, 12. 3. 2013, 19.03

7 let, 12 mesecev

Rajmond Debevec: Dosežki Žive Dvoršak so plod trdega dela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska strelska reprezentanca je v zadnjih dveh tednih nanizala nekaj vrhunskih dosežkov.

Živa Dvoršak je na evropskem prvenstvu v danskem Odenseju z zračno puško osvojila bronasto odličje, svojo strelsko odličnost pa je dokazala tudi na močni mednarodni tekmi v Kuvajtu, kjer sta zablestela tudi Rajmond Debevec in Boštjan Maček.

Debevec je na Arabskem polotoku, kjer se je v minulem tednu zbral cvet mednarodnega strelstva z zračnim in malokalibrskim orožjem ter puško šibrenico, slavil z malokalibrsko puško leže in zasedel tretje mesto v trojnem položaju, Dvoršakova je osvojila drugo mesto z zračno puško, Maček pa tretje mesto v trapu. Odlične dosežke slovenskega strelskega tria, ki se je lani udeležil tudi poletnih olimpijskih iger v Londonu, sta dopolnila Željko Moičević, ki je z zračno puško zasedel četrto, in Robi Markoja, ki je v tej disciplini osvojil deseto mesto.

Elitna slovenska strelska zasedba je po vrnitvi v domovino priredila novinarsko konferenco. Na njej je bila glavna zvezdnica Dvoršakova, ki po dveh izjemnih dosežkih ostaja trdno na tleh. "Strelstvo je izjemno nepredvidljivo, v enem strelu lahko izgubiš vse. V Kuvajtu sem izgubila zlato kolajno zaradi enega strela, a se na podlagi tega tudi veliko naučila. Menim, da sem sposobna poseči po vrhunskih izidih in spadam v ožji krog najboljših strelk. Na naslednjih tekmah bo veliko odvisno tudi od dnevne pripravljenosti, za vrhunski rezultat potrebuješ tudi kanček sreče, pa tudi verjeti moraš v svoje sposobnosti," je dosežka iz Odenseje in Kuvajta opisala Dvoršakova in dodala: "Zadovoljna sem, da sem na zadnjih dveh tekmah dosegla vrhunska rezultata, čeravno moja strelska nastopa nista bila na najvišji kakovostni ravni."

Šampion dal kapo dol

Slovensko strelstvo je v minulih letih slonelo na dosežkih Debevca, nosilec treh olimpijskih odličij in zmagovalec 28 tekem za svetovni pokal pa je tudi v Kuvajtu dokazal svoje mojstrstvo, v primerjavi s poolimpijskem obdobjem iz Pekinga pa je tudi njegovo streljanje na veliko višji ravni.

"Obdobje po Pekingu je bilo zelo posebno. Imel sem velike probleme z vidom oziroma starostno daljnovidnostjo, ob tem pa sem potreboval tudi veliko časa, da sem se iz moje paradne discipline v trojnem položaju povsem privadil na ležeči položaj. Zdaj je zadeva že precej utečena. Upam, da bodo moji prihodnji izidi na ravni dosežkov v zadnjih dveh sezonah," je dejal Debevec in pohvalil svojo klubsko sotekmovalko Dvoršakovo. "Z Živo se veliko pogovarjava, ne nazadnje sva oba člana Olimpije. Kapo dol, na Danskem je dosegla izjemen uspeh, hkrati pa me pri njej veseli, da svoje dosežke stopnjuje iz leta v leto in so plod izjemno trdega dela. Prepričan sem, da je pred njo še velika kariera."

Moičević je pred začetkom sezone uvedel številne spremembe, v Kuvajtu pa je zasedel četrto mesto z zračno puško. "Dosežek iz Kuvajta je bil zame pravo olajšanje in lepa spodbuda pred naslednjimi tekmami. Moji nastopi na tekmah še vedno niso na ravni dosežkov iz trenažnega procesa, upam, da se mi bo nekoliko odprlo po tem četrtem mestu v Kuvajtu," je dejal Moičevič.

V Kuvajtu so nastopili tudi trije slovenski strelci v trapu: Boštjan Maček, Matija Mlinarič in Andrej Starc. Slovenski selektor Nikolaj Mejaš je po vrnitvi v domovino dejal, da bo njegova osrednja pozornost namenjena razvoju drugih reprezentančnih tekmovalcev, medtem ko je Maček tudi v pomanjkanju "strelske kilometrine" dokazal svojo kakovost.

Ne spreglejte