Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 1. 2011,
17.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 14. 1. 2011, 17.39

7 let, 12 mesecev

R. Oderlap: Zanimivo, nov velik dogodek ponovno v Italiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Blejski odbojkarji se bodo v končnici dvanajstih lige prvakov pomerili z ruskim Zenitom iz Kazana. Čast organizacije finalnega turnirja četverice, ki bo 26. in 27. marca letos, je pripadla Trentinu.

Rasto Oderlap, predsednik: "Zelo zanimiva odločitev in tudi zanimiva lokacija za organizacijo finalnega turnirja za moške ekipe evropske lige prvakov. Očitno je interes italijanske odbojke po ponovnem vzponu zelo velik – mislim tako na reprezentanco v odnosu do FIVB-a kot tudi klubov v odnosu do CEV-a. Tako velik, da so uspeli prepričati evropsko odbojkarsko federacijo, da jim v zelo kratkem času zaupa kar dva velika športna dogodka - lansko jesen svetovno prvenstvo in to pomlad kot še finalni turnir četverice najboljših moštev v Evropi. Podobno velik interes so izkazali tudi Turki za organizacijo ženskega finala. Glede na dejstvo, da je tudi naše moštvo vložilo kandidaturo, lahko v tem trenutku rečem, da velikega razočaranja niti ni, ker verjamemo in se tudi zavedamo, da so pred nami novi izzivi, tako da nam visokih ciljev in ambicij zagotovo ne bo zmanjkalo niti v prihodnje. Kar se tiče žreba, pa vse kaže, da nam je namenjeno prehoditi dejansko zelo dolgo pot, v neposrednem in prenesenem pomenu besede, saj smo za nasprotnika dobili moštvo Zenita iz več kot tri tisoč kilometrov oddaljenega ruskega Kazana. Žreb nam je nedvomno namenil zelo eminentnega nasprotnika in zagotovo bomo imeli najzahtevnejše gostovanje. V tekmah proti Zenitu bo potrebno pokazati vrhunsko formo, če želimo biti na ravni naših tekmecev in si priboriti napredovanje."

Andej Flajs, kapetan ACH Volleya: "Glede organizacije zaključnega turnirja mi je nedvomno zelo žal, da le ta ni zaupana našemu klubu, čeprav je bila takšna odločitev vodstva CEV-a pravzaprav pričakovana. Lansko leto je namreč imel Trentino zelo velike težave zaradi udeležbe na zaključnem turnirju v Lodžu, saj so sočasno zaključevali tudi državno prvenstvo. Kar se tiče žreba, pa s tem, ko smo zasedli drugo mesto v skupini, smo posledično dobili tudi najboljšega nasprotnika, ki ga kajpada poznamo. Proti Zenitu smo igrali že pred dvema letoma in ravno to moštvo nas je ustavilo na poti napredovanja. Letos je Zenit prav tako v odlični formi, saj je osvojil prvo mesto v skupini, hkrati je drugi v ruskem državnem prvenstvu. V svojih vrstah ima odlične posameznike. Zanje še vedno igra podajalec Lloy Ball, ki ga tudi mi zelo dobro poznamo. Vsekakor nas čaka zelo težko in zahtevno nadaljevanje tekmovanja v ligi prvakov. Prepričan sem, da bomo dali vse od sebe."

Ne spreglejte