Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 5. 2013,
10.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Slabe Dejan Vinčić

Petek, 10. 5. 2013, 10.43

8 let

Prvi test za Slabetovo četo: zvečer z Avstrijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred odbojkarji slovenske članske izbrane vrste je po tednu dni priprav na sporedu prvi test. Četa Luke Slabeta se bo zvečer ob 18.30 v Steinbrunnu pomerila z reprezentanco Avstrije.

Med tistimi, ki so najbolj željno pričakovali začetek reprezentančnih priprav, je bil zagotovo Velenjčan Dejan Vinčić, saj je bil od lanskega decembra, potem ko se je razšel s poljskim Belchatowom, brez kluba. Na reprezentančne priprave je prišel dobro pripravljen, kar pritrjuje tudi Luka Slabe, vendar pa selektor slovenske reprezentance končne sodbe o njegovi pripravljenosti še ne more dati. ''Težko je po le nekaj treningih reči, v kakšni pripravljenosti je Vinčić ali katerikoli drug igralec. Zame je v tem trenutku pomembno le to, da kaže izredno veliko mero prizadevnosti, borbenosti in zbranosti in da vse treninge oddela na polno. V kakšni pripravljenosti je, pa bodo pokazale šele tekme. Bojim se, da na koncu nihče od igralcev ne bo v polni pripravljenosti, saj je za to premalo časa, verjamem pa, da bodo dovolj dobro pripravljeni, da uresničimo svoje cilje.'' Slovenska reprezentanca je v petek zjutraj odpotovala v Steinbrunn, kjer bo v dvorani Viva center ob 18.30 odigrala prvo prijateljsko tekmo z Avstrijo, dan pozneje ob 17. uri pa še drugo.

Rezultat ne bo v ospredju

Čeprav bo šlo le za pripravljalno tekmo, jo nekdanji igralec Šoštanja, Salonita, ACH Volleyja in Belchatowa željno pričakuje. ''Rezultat na tej tekmi zagotovo ne bo v ospredju, saj igri še nismo posvečali veliko pozornosti. Je pa dejstvo, da komaj čakam na obe tekmi z Avstrijo, saj že dolgo nisem igral nobene tekme. Čeprav bo šlo le za pripravljalno tekmo, bomo vsekakor skušali reprezentančni ciklus začeti z zmago, ki bo dobra spodbuda za nadaljevanje priprav,'' pravi Vinčič, ki ga je nadvse razveselilo tudi dejstvo, da so se po dolgem času reprezentančne priprave začele z vsemi najboljšimi slovenskimi igralci, saj tokrat ni bilo odpovedi zaradi poškodb.

Ker je Velenjčan trenutno še brez kluba, bo imel zagotovo še dodatni motiv, da se izkaže v dresu slovenske izbrane vrste. ''V vsakem primeru bom nadaljeval v tujini. Ne skrivam, da bi se rad preizkusil v italijanski A1 ligi. Mislim, da bom to vprašanje rešil do začetka kvalifikacij, saj bi se rad čim prej rešil negotovosti in se popolnoma posvetil reprezentanci.''

Ne spreglejte