Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2013,
8.08

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 8. 2013, 8.08

8 let, 3 mesece

Prvi dan evropskega prvenstva uspešen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slalomisti na divjih vodah so začeli nastope na EP za mladince in mlajše člane v Bourg-Saint-Mauriceu. Prvi dan so se v kvalifikacijah pomerili mlajši člani ter mladinke v konkurenci kanuistk.

Za najboljši slovenski dosežek dneva je z drugim mestom poskrbel kajakaš Martin Albreht, ki je bil drugi, kajakašica Eva Terčelj je bila četrta, kanuist Anže Berčič pa je bil peti.

Slovenski slalomisti so tudi na prvenstvo stare celine v Francijo pripotovali z visokimi pričakovanji. Najbolj se je izkazal kajakaš Martin Albreht, ki si je po zaslugi hitrega veslanja in vožnje brez napak priveslal drugo mesto. Zaostal je le za francoskim reprezentantom Vivienom Coloberjem, ki je bil od Albrehta hitrejši za 13 stotink sekunde. "Drugo mesto je dober rezultat, razveseljivo pa je tudi to, da se vračajo dobre vožnje. Po svetovnem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu sem si rekel, da moram v preostanku sezone veslati tako kot na svetovnih pokalih. To mi za zdaj uspeva," je povedal varovanec Mihe Terdiča, ki se že veseli polfinalne vožnje, ki bo potekala na drugem delu reke Isère kot kvalifikacije.

V polfinale sta se uvrstila tudi preostala slovenska reprezentanta. Simon Brus je zasedel 14. mesto, Matic Štrukelj pa je za mesto med polfinalisti trepetal praktično do konca tekme, saj je zasedel 30. mesto, zadnje, ki še vodi v polfinale.

Petkov polfinalni nastop sta si zagotovili tudi kajakašici KKK Ljubljana Eva Terčelj in Ajda Novak. Terčeljeva je za vodilno Čehinjo Veroniko Vojtovo zaostala za sekundo in pol, kar jo je uvrstilo na četrto mesto. Njena klubska kolegica Ajda Novak je imela na progi nekaj več težav, a si vseeno priveslala vnovičen nastop. Bila je 16.

V konkurenci kanuistov je Anže Berčič s petim mestom prav tako zanesljivo napredoval v polfinale, na progi je naredil dotik, ki mu je prinesel dve dodatni sekundi, vožnja brez dotika pa bi ga uvrstila na drugo mesto. S petnajstim časom kvalifikacij si je petkov nastop priveslal tudi Luka Božič.

Nov nastop v petek čaka tudi dvojec Peter Žnidaršič – Luka Žganjar. Ljubljančana sta v kvalifikacijah zasedla 12. mesto.

V konkurenci kanuistk so prvi tekmovalni dan nastopale tako mlajše članice kot mladinke. V konkurenci slednjih sta se v nadaljevanje tekmovanja uvrstili obe slovenski predstavnici. Alja Kozorog je bila 13., Nina Bizjak pa mesto za njo. Že danes bomo dobili prve evropske prvakinje. Kanuistke v konkurenci mladink in mlajših članic namreč že čakajo polfinalni in finalni nastopi, saj bodo tekmovale na kvalifikacijski progi, torej na manj zahtevnem spodnjem delu proge. V petek sledijo polfinali in finali v kategorijah mlajših članov, v soboto polfinalni in finalni posamični nastopi mladincev, v nedeljo pa bodo na sporedu še vse ekipne vožnje.

Ne spreglejte