Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 9. 2015,
20.37

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka Bruno Najdič

Četrtek, 10. 9. 2015, 20.37

8 let, 3 mesece

Prva zmaga v pripravah na EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v pripravah na evropsko prvenstvo na Nizozemskem odigrala tretjo prijateljsko tekmo in prvič zmagala.

V dvorani hotela Draš je bila boljša od italijanskega prvoligaša Bolzana, izid je bil 3:1 (31, 9, -19, 21).

Po dveh porazih je varovanke Bruna Najdiča čakal nekoliko lažji tekmec, po selektorjevih besedah je bila kakovost kar precej na slovenski strani.

"Tekmec sicer ni bil lahek, a še zdaleč ni bil na ravni, kot je bila prejšnji teden Hrvaška. Za nameček ekipa novega italijanskega prvoligaša ni bila popolna, manjkali sta prva podajalka, Hrvatica Brćićeva, in še ena sprejemalka. Mi smo preizkušali nekaj novih stvari, želimo igrati hitrejše, tudi v obrambi poskušamo uvesti nekaj sprememb. Lahko rečem, da počasi prihajamo na želeno raven, prepričan sem, da bomo naslednji teden še boljši. Punce delajo dobro, to pa vse nas dviguje. Res pa je, da niso še vse v taki pripravljenosti, kot bi si želel," je dejal Najdič, ki je danes v igro poslal 11 igralk. Priložnost so dobile igralke, ki so uspešno igrale že v kvalifikacijah za EP.

"Prihajamo v fazo, ko bomo morali izbrati osem, devet nosilk. Želimo pa si tudi širine in na tej tekmi sem imel vse to pred očmi. Čeprav danes nisem koristil vseh, računam še na vse igralke, saj se lahko zgodi kaj nepredvidljivega. V soboto se bom odločil, kateri dve igralki bosta prvi odpadli, načeloma vem za eno, za drugo pa se še nisem odločil, a o imenih zaenkrat še ne bi govoril," ostaja nekoliko skrivnosten selektor.

Slovenke se bodo naslednji četrtek še enkrat pomerile s Hrvaško, ki se nahaja na pripravah v Mariboru, vodstvo reprezentance pa se dogovarja še z Azerbajdžanom, želi si, da bi dekleta, ki se jim bo v torek priključila tudi Živa Recek (vrnila se bo iz ZDA), proti še enemu močnemu tekmecu pomerila v ponedeljek ali torek.

Ne spreglejte