SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Proti Pechsteinovi brez dokazov o dopingu

4

termometer

Preiskava, ki jo je vodil državni tožilec v Münchnu, ni dala nobenih dokazov o krvnem dopingu večkratne olimpijske prvakinje v hitrostnem drsanju Nemke Claudie Pechstein.

Predstavniki zveze so povedali, da niso našli nobenih dokazov, s katerimi bi lahko dokazali krvni doping, zaradi katerega Pechsteinova dve leti ni smela nastopati. V preiskavi, ki jo je sprožila Nemški olimpijski komite, so preučili več kot 20 dokazov, zaslišali pa so številne strokovnjake, vendar brez uspeha.

Pechsteinova je dejala, da ni presenečena. "Ni bilo nobenih kršitev. Vedno sem pozdravljala takšne preiskave, kajti dale so rezultate, ki dokazujejo, da je bilo moje življenje uničeno zaradi napake. Sedaj sem to le še dokazala," je povedala 39-letna Nemka, ki je na štirih olimpijskih igrah osvojila devet medalj. Po dvoletnem suspenzu se je na led vrnila februarja.

Pechsteinova je julija 2009 padla na dopinškem testu, sledil pa je suspenz Mednarodne drsalne zveze. Nemka je trdila, da so bili številni testi, s katerimi so ji skušali dokazati jemanje krvnega dopinga, nepravilni. Kljub temu, da so testi pokazali nenormalne ravni rdečih krvnih telesc, pa zanika vsakršno jemanje dopinga. Nepravilnosti so se pokazale, ker naj bi trpela za prirojeno hemolizo, ki povzroča razpadanje rdečih krvnih telesc, bolezen pa je podedovala po očetu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin