Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
27. 10. 2015,
10.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Metod Ropret odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca Andrea Giani sponzorji OZS

Torek, 27. 10. 2015, 10.36

8 let

Predsednik Odbojkarske zveze: Kuj železo, dokler je vroče

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav je minilo že nekaj časa, v slovenskem prostoru še vedno odzvanja pravljica, ki jo je odbojkarjem uspelo spisati v Sofiji. Drugo mesto je uspeh, ki se ga bo dalo unovčiti tudi v prihodnosti.

Odbojkarska zveza Slovenije je ena najrevnejših zvez v Sloveniji. Ne samo to, pred kratkim je bila v velikem minusu, ki pa ga je začela po prihodu Metoda Ropreta na predsedniški stolček počasi manjšati in sanirati. Ko je tako, je tudi jasno, da s kakšnim velikim denarjem v tekočih sezonah ni razpolagala, a po uspehu srebrnih fantov z zlatim leskom se predsednik Odbojkarske zveze Slovenije strinja, da se jim obetajo lepši časi.

Sponzorji že trkajo na vrata

"Kuj železo, dokler je vroče," je z nasmehom na obrazu pogovor začel Ropret in priznal, da se je uspeh odbojkarjev v Bolgariji dotaknil širše množice. "Delo zdaj še zdaleč ni končano. Zame se je šele začelo. Lahko pa že povem, da so prvi obeti zelo dobri, menim, da nam bo v prihodnosti v poslovnem smislu mnogo lažje."

Kaj to konkretno pomeni? "Dokler vsega ne podpišemo, bom seveda še malce previden. Seveda že poznam imena in podjetja, mislim, da je podpis zgolj formalnost," je dodal.

Ne bi smelo biti težav pri podaljšanju, a …

Poleg vseh finančnih zadev bo seveda velika in najbrž tudi težka naloga zveze podaljšati pogodbo s slovenskim narodnim herojem Andreo Gianijem, ki je konec tedna Verono že popeljal do velike zmage nad Perugio in tako le še dokazal, za kako velikega strokovnjaka gre.

"Z Gianijem sva dogovorjena, da ga do novega leta v Veroni obiščem na eni izmed tekem. Giani po mojem že ve in sluti, o čem bo tekel pogovor. Z njim sem se o tem na daleč in neformalno že pogovarjal in dobil sem občutek, da s podpisom ne bi smelo biti nobenih težav," je optimističen predsednik. Gianiju pogodba poteče konec leta 2016, cilj OZS pa je, da pogodbo podaljšajo vsaj do leta 2020. Ko bodo olimpijske igre v Tokiu.

… kako globoko bo treba seči v žep?

Glede na to, da slovenski selektor svoje delo opravlja za nizko plačo, je jasno, da bo treba italijanskemu strokovnjaku v prihodnje obljubiti kakšen evro več. Kako globoko v svoj žep je pripravljena seči zveza, da ga zadrži? "Gianija tako zelo cenim in ga toliko poznam, da verjamem, da bo tudi on razumel, koliko mi zmoremo in lahko damo. Po drugi strani pa bomo dali Gianiju vse, kar lahko, šli do svojih meja, morda celo čez. Kaj konkretno to pomeni, ne morem reči, moram najprej videti, s koliko denarja bo zveza v prihodnje razpolagala. Lahko pa zagotovim, da bomo šli, če bo treba, tudi čez limit," je odločen Ropret.

Giani dobiva tretjino honorarja hokejskega selektorja

Predsednik ni hotel povedati, koliko vsak mesec na račun dobi Italijan, saj so se tako dogovorili z njegovim predstavnikom.

"Plačilo je zdaj tako skromno, da ne bi rad, da se o tem piše. Gre za res skromen znesek, tako kot je on. Dali smo mu toliko, kot smo konec marca lahko, veste pa, da takrat nismo zmogli veliko," je priznal predsednik, ki smo ga spet povprašali, kaj to pomeni. "Ne bom vam povedal številke, lahko pa rečem, da dobi tretjino zneska hokejskega selektorja."

Matjaž Kopitar je v času delovanja na mestu hokejskega selektorja na mesec prejemal 5500 evrov. To pomeni, da Giani prejme malo več kot 1800 evrov, kar na sezono nanese nekaj manj kot 22 tisoč evrov.

Koliko bodo za drugo mesto prejeli "zlati" odbojkarji?

Glede na to, da se v vseh športih, tako v individualnih kot ekipnih, po največjih uspehih delijo čeki in premije, nas je zanimalo, kako je s tem pri odbojki. "Fantje bodo dobili celoten znesek, ki ga bo dobila zveza za osvojeno drugo mesto. Mislim, da gre za okoli 70 tisoč evrov, in to vse, do zadnjega centa, bo šlo v roke igralcev in štaba. Za tem stojim brezpogojno," je kot iz topa izstrelil Ropret.

Znesek ni velik, če ga razdelimo na 20 delov (14 igralcev in šest članov strokovnega vodstva), pride na osebo okoli 3500 evrov, kar za običajnega smrtnika ni malo, a kakšen nogometaš bi te vprašal, ali je to šala. "Vesel sem, da bomo lahko fantom vsaj nekaj dali, saj zveza nima denarja, da bi še malce oplemenitila nagrado CEV. Verjamem, da bodo fantje veseli tudi tega, saj vemo, kako skromni in nezahtevni fantje so to," je dodal predsednik.

Ne spreglejte