Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
18. 8. 2009,
15.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 18. 8. 2009, 15.02

8 let

Pred generalko SP v Tacnu še tekma v centru LJ

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Potem, ko so se naši kajakaši in kanuisti vrnili z mednarodne tekme v Bratislavi, kjer so ponovno dosegli odlične rezultate, jih že sredi tega tedna čaka atraktivna tekma v centru Ljubljane.

Ta tekma je nekakšno ogrevanje pred tekmo odprtega prvenstva Slovenije, ki bo konec tedna potekala na umetni progi v Tacnu.

V sredo, 19. avgusta, bo potekalo že tradicionalno tekmovanje v paralelnem slalomu. Kot je že v navadi, se ga udeležijo sami vrhunski tekmovalci; letos jih pričakujejo okoli 150 iz različnih evropskih držav. V letošnjem letu se je organizator odločil tekmovanje popestriti še z drugimi različnimi spremljevalnimi dogodki in tako celotno dogajanje preimenoval v prve Ljubljanske vodne igre.

Program se bo začel že ob 9. uri zjutraj s čiščenjem reke Ljubljanice. Iz odpadkov z dna Ljubljanice bodo umetniki oblikovali pokale, ki jih bodo prejeli najboljši kajakaši in kanuisti. Pokale pa bo predal sam župan Ljubljane Zoran Jankovič. V popoldanski urah bodo razne delavnice za otroke, ob 19. uri bo sledila hoja po vrvi čez Ljubljanico, kar se bo zgodilo prvič v zgodovini, ob 19.45 pa sledi še finalni del paralelnega slaloma. Zmagovalec tekmovanja bo prejel nagrado 500 eur, poraženec pa 250 eur.

Vse oči uprte v Petra Kauzerja

Kot smo že uvodoma omenili, bo konec tedna, natančneje v soboto 23. in nedeljo 24. avgusta, na tacenskih brzicah potekala tekma za ICF ranking – Odprto prvenstvo Slovenije 2009, kjer se bo zbrala vsa svetovna smetana tega športa. Tekma bo veljala kot generalka svetovnega prvenstva za prihodnje leto, torej bo konkurenca na startu zelo močna.

Prav gotovo bodo zopet vse oči uprte v našega najboljšega kajakaša Petra Kauzerja, ki na zadnjih tekmah dosega vrhunske rezultate in je letos kot prvi slovenski kajakaš osvojil svetovni pokal. Seveda pa velja omeniti tudi naše ostale divjevodaše. Kot vselej bosta v boju za visoka mesta kajakaša Jure Meglič in Dejan Kralj, ki se v zadnjih dneh ubada z manjšo poškodbo, a kot pravi Laky, bo do tekme popolnoma nared. V kanuju enosedu bo Benjamin Savšek, ki je praktično zrasel na tacenski progi, skušal vsem dokazati, da njegovo 2. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala ni bil zgolj slučaj, enako velja tudi za našo najizkušenejšo kajakašico Nino Mozetič, ki je se je v svetovnem pokalu uvrstila na 3. mesto.

Na pravi preboj med člansko konkurenco pa ljubitelji brzic čakajo še pri kanuju dvosedu Taljat/Božič, ki znova in znova dokazujeta, da sta zelo hitra, tekma v Tacnu pa bo prava priložnost, da to vnovič dokažeta.

V soboto bodo najprej na sporedu kvalifikacije, v nedeljo pa polfinala in finala v vseh disciplinah.

Ne spreglejte