SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pomembna zmaga Slovenk

3

termometer

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu premagala Finsko s 3:0.

Slovenke so prvo tekmo drugega kroga za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto na Japonskem, zelo dobro začele. Udarna šesterka naših je bila: podajalka Karmen Kočar, blokerki Katja Jontes in Maja Guštin, korektorica Sonja Borovinšek, sprejemalki Tina Lipicer Samec in Anja Zdovc ter libero Katja Medved. Finski selektor Siivonen je bil že kmalu – pri vodstvu naših s 5:1 – prisiljen vzeti pol minute odmora, vendar so slovenske odbojkarice nadaljevale z dobro igro v napadu, prav tako so bile uspešne pri začetnih udarcih. Nalet naših je Siivonen poskusil zaustaviti s še pol minute odmora pri vodstvu Slovenije s 13:5, kar mu je delno tudi uspelo. Finke so z blokom uspele zaustaviti dva napada Tine Lipicer Samec, naše so nato storile še nekaj napak in Finke so se nevarno približale na 12:14. Selektorju ni preostalo nič drugega kot to, da dekleta pokliče na pogovor, saj so po dobrem začetku nasprotnicam dovolila, da se razigrajo. V nadaljevanju so naše z uspešnimi napadi, dobro igro v bloku in dobrimi servisi uspele povečati razliko in zaključiti prvi niz z blokom Maje Guštin pri 25:16.

Pravi čas prestavila v prestavo višje

Drugi niz so naše začele enako uspešno, kot so končale prvega in povedle s 3:1. Z napakami pri servisih tako na eni kot na drugi strani ter nekoliko slabšim sprejemom naših so Finke izenačile na 5:5. Tudi v nadaljevanju so se igralke s severa Evrope dobro upirale našim, uspešno zaključevale svoje napade, medtem ko Slovenkam igra nikakor ni stekla. Kozamernik je pri izenačenju na 12. točki vzel pol minute odmora, po katerem so nasprotnice napravile dve napaki, dober servis Tine Lipicer Samec pa je prinesel vodstvo Slovenije s 15:12. Po drugem tehničnem odmoru se je razigrala Anja Zdovc, spregledati pa ne gre niti učinka Sonje Borovinšek, Katje Jontes in Tine Lipicer Samec. Pri vodstvu naših z 20:14 je finski selektor poskušal svoje igralke motivirati za preobrat, vendar so naše niz suvereno pripeljale do končnih 25:17.

V tretjem nizu je slovenski selektor pri sprejemalskem paru napravil menjavo in na klop poklical Anjo Zdovc, za katero je dolga sezona v francoskem prvenstvu, ter na igrišče poslal Moniko Potokar, ki je uspešno zaigrala tako v napadu kot v obrambi. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, po prvem tehničnem odmoru pa so vajeti bolj ali manj v svoje roke vzele slovenske odbojkarice. Nezaustavljiva v napadu je bila Sonja Borovinšek, z dobrimi začetnimi udarci pa je nadaljevala Tina Lipicer. Nekoliko drugače se je tekma razpletala po drugem tehničnem odmoru, ko so Finke kaznovale naš slabši sprejem in težave v napadu ter znižale na 15:17. Razliko je uspela ponovno povišati Monika Potokar z uspešnim servisom (20:17). Z nekaj dobrimi akcijami na obeh straneh je rezultat ostajal pri treh točkah razlike, prva zaključna žoga pa je bila pri 24:20, ki pa je naše niso izkoristile. Tudi pri drugi je Potokarjeva v napadu napravila napako, Finke pa so z napako na servisu to vrnile in naše so tudi tretji niz dobile s 25:22.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin