SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Polovica Slovencev med najboljših 32

1

termometer

V kvalifikacijah posamičnega svetovnega prvenstva se je šest naših prebilo naprej. Najboljši rezultat je dosegel Srb Vilmoš Zavarko, med našimi pa Barbara Fidel in Mitja Gornik.

Aktualna svetovna prvakinja Barbara Fidel (612) je dosegla tretji najboljši izid. Celjanka se bo v drugem krogu pomerila z Italijanko Marion Thaler. Rada Savič bo imela za naslednjo tekmico Nemko Danielo Kicker, Eva Sajko domačo kegljačico Evo Neczynski, Brigita Strelec bo kegljala s Čehinjo Lucie Vaverkovo, Anja Kozmus pa s Srbkinjo Livio Santo. Nada Savič je žal izpadla. Med moškimi je Cerkničan Mitja Gornik podrl 653 kegljev, kar je bil osmi izid in bo njegov nasprotnik v drugem krogu Slovak Martin Kozak. Matej Lepej je zgrešil napredovanje za eno mesto, izpadli so Klemen Mahkovic, Jure Starman, Gregor Bajželj in Denis Narat.

Začelo se je že tekmovanje mešanih dvojic. Naša prva Eva Sajko – Klemen Mahkovic je v prvem krogu premagala avstrijski par Bürger - Vsetecka z 2:0 (151:142, 142:136), kegljali bosta še dve slovenski: Nada Savič – Jure Starman in Brigita Strelec – Gregor Bajželj.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin