Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
1. 9. 2011,
12.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rajko Hrvat

Četrtek, 1. 9. 2011, 12.06

7 let, 12 mesecev

Polfinalni ritem preoster za Hrvata

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rajko Hrvat, ki je osnovni cilj na domačem svetovnem prvenstvu izpolnil že z uvrstitvijo v polfinale, je bil brez realnih možnosti za preboj med elitno šesterico v konkurenci lahkih enojcev.

Že uvodni zavesljaji prve polfinalne skupine lahkih enojcev so dali vedeti, da slovenski predstavnik nima nikakršnih možnosti za preboj v velikih finale. Lahki veslač iz Izole je namreč ob ostrem ritmu, ki sta ga narekovala Američan Andrew Campbell ml. in Francoz Stany Delayre, takoj zaostal. Že na četrtini proge je za vodilnim zaostajal štiri sekunde, povečevala pa se je tudi razlika do ostalih čolnov. Član Arga je tako pravzaprav veslal svojo tekmo, za tekmece, ki so se udarili za prva tri mesta, pa je postajal vse manjši in manjši. Danec Henrik Stephansen je imel denimo na polovici proge že osem sekund rednosti pred Hrvatom, razlika pa se je ob višje tempu in hitrejših zavesljajih glavnine na koncu le še povečevala.

Razlike so se povečevale tudi med ostalimi čolni, tako da je Stephansen na koncu povsem mirno in brez naprezanja v finišu prečkal ciljno-vodno črto, zanesljivo pa sta si finale priborila tudi Američan in Francoz. Hrvat se je, ko je uvidel, da v rokah nima napredovanja, osrednji tribuni predstavil krepko po tem, ko je preostala peterica že zdavnaj izpustila vesla. V skorajda ležernem ritmu si je v zadnjih metrih prislužil vrtoglav zaostanek. Slednji je na koncu znašal skoraj 45 sekund.

''Vem, da je bil zaključek videti nekoliko nenavaden. A držal sem se načrta in skušal v prvi polovici slediti najboljši, nato pa sem popustil. Moči se varčeval za finale B,'' je po nastopu povedal Rajko, ki je osnovni cilj izpolnil že z uvrstitvijo med najboljši dvanajst, v finalu B pa bo skušal pridobiti še kakšno mesto. ''Napadel bom na vso moč. Če mi ni uspelo danes, mi bo jutri,'' je še dodal.

Iz druge polfinalne skupine so si finale zagotovili novozelandski, italijanski in britanski čoln. Kot zanimivost pa velja dodati, da je bil tudi zadnji iz te skupine za pol minute hitrejši od Hrvata.

Ne spreglejte