Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 10. 2023,
16.12

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,24
Elizabeta Molnar karate

Natisni članek

Nedelja, 22. 10. 2023, 16.12

9 mesecev

World Combat Games

Podvig slovenske karateistke v Rijadu in lepa popotnica za SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,24
Karate splošna | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska karateistka Elizabeta Molnar je na tekmovanju World Combat Games v Rijadu v kategoriji do 68 kg osvojila bronasto kolajno. Uspeh je tudi lepa popotnica za svetovno prvenstvo, ki se ta teden pričenja v Budimpešti.

Tekmovalka karate kluba Ljubljana je v prestolnici Savdske Arabije najprej izgubila z Nuriyo Tizimbay iz Kazahstana (0:5), nato pa premagala Brazilko Gulie Anne Cirillo Soares (9:1) in Novozelandko Crystal Boyce (3:2).

V polfinalu je Elizabeta Molnar z najtesnejšim možnim izidom 0:1 izgubila s kasnejšo zmagovalko Ukrajinko Elino Sieliemienievo.

Na tekmovanju World Combat Games športniki nastopajo v aikidu, boksu, sabljanju, polaganju rok, judu, ju-jitsuju, karateju, kendoju, taekwondoju, kisckboksu, mauythaiju, samboju, savateju, sumu, rokoborbi in wushuju.

Kot že zapisano, pa Elizabeto Molnar prihodnji teden v madžarski prestolnici čaka svetovno prvenstvo v karateju. Barve reprezentance Slovenije bodo ob Molnar tam zastopali še Urška Haberl (do 50 kg), Hana Debeljak (do 61 kg) ter Zala Marija Žibret (nad 68 kg) v ženski konkurenci, pa Jure Sluga (kate), Niklas Tamše Marinič (do 60 kg), Erik Teo Košmrlj (do 67 kg), Jaka Gaal (do 75 kg), Uroš Markuljević (do 84 kg), Stefan Joksimović (nad 84 kg) v moških kategorijah ter Matej Gorišek in Gal Kržišnik na ekipni tekmi.

Preberite še:

Karate - splošna
Sportal Zala Maria Žibret sedma na EP v karateju
Ne spreglejte