SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podvig Noemi Živkovič za bronasto kolajno

3

termometer

Že prvi dan svetovnega prvenstva za mlajše članice in člane je tudi Slovenija osvojila prvo kolajno. V ekipnem tekmovanju so si naše kegljačice poriborile bron.

"Med nastopom nisem vedela, da lahko ujamemo odličje. Osredotočila sem se na svojo igro in ob bučnem navijanju kolegov in kolegic iz reprezentance poskušala doseči čim boljši izid. Na koncu se je srečno izšlo. Veselim se brona kot da bi bil zlato," je s solzami v očeh pripovedovala naša junakinja, ki je bila po nastopu zelo utrujena, saj jo je dvoboj tudi psihično izčrpal.

Selektor Lado Gobec je 'čarovnik', ko gre za kolajne na velikih tekmovanjih. "Tokrat imamo zelo spremenjeno ekipo in sem se nadejal odličju samo v primeru, da vseh šest kegljačic 'odkeglja' zelo dobro. To se sicer tokrat ni zgodilo, vendar so imele tudi naše konkurentke nekaj 'kiksev'. Zaradi odličnih dosežkov Polone in Noemi se nam je imenitno izšlo in lahko rečem, da je to velik uspeh naše reprezentance."

Po ekipnem delu so se v posamični finale uvrstile kar tri naše: Polona Rogina, Noemi Živkovič in Saša Črep. Svetovno prvensvto se bo nadaljevalo jutri (sreda) z ekipnim tekmovanjem za kegljače. Selektor reprezentance Bojan Pihlar se je odločil za naslednjo šesterico: Aleš Blaž, Denis Narat, Dominik Ogrizek, Jure Starman, Primož Čerin in Franci Velišček, ki bodo šli na steze tudi v takšnem zaporedju.

"Dekleta so prebila led. Kegljišče je dokaj zahtevno, podobno je tistemu za SP pred dvema letoma na Reki. Fantje ne smejo kegljati 'na horuk', temveč pametno in premišljeno. Upam, da se bodo dobro odrezali. Napovedujem, da razlike med ekipami pri vrhu ne bodo tako velike," pravi Mariborčan na krmilu naših kegljačev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin