Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 8. 2015,
15.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca evropska liga odbojka Andrea Giani Tine Urnaut Klemen Čebulj Mitja Gasparini Alen Pajenk

Četrtek, 13. 8. 2015, 15.19

8 let

Piše se zgodovina: Slovenci v svetovni ligi!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski odbojkarji so v finalu evropske lige s 3:0 v nizih premagali Makedonce in si tako v prihodnji sezoni zagotovili nastopanje v svetovni ligi.

Slovenci so finalno tekmo proti Makedoniji začeli tako, kot so si želeli in v svoj žep tudi z malce težavami pospravili prvi niz. Makedonci so sicer še zapretili z 21:22, nato pa je mladi Jan Kozamernik z odličnim vodstvom Slovence popeljal do vodstva s 24:21 in Sloveniji zagotovil tri zaključne žoge za osvojitev niza. Izkoristila je že prvo.

Če so imeli Slovenci v prvem nizu še nekaj težav, pa so v drugem povsem prevladovali in po manj kot uri igre že vodili z 2:0 v nizih. Čeprav se v odbojki rado zgodi, da ekipe po visokem vodstvu popustijo v tretjem nizu, to ni veljalo za naše junake, ki so le še stopili na plin in dokončali posel.

Četa Andree Gianija si je z zmagoslavjem v evropski ligi zagotovila nastopanje med odbojkarsko elito - svetovni ligi, kjer nastopa 32 najboljši reprezentanc na svetu.

V tekmi za tretje mesto so domačini Poljaki gladko s 3:0 premagali nemotivirano Estonijo.

Slovenci gladko, Makedonci presenetljivo

Slovenci so v polfinalu zaključnega turnirja evropske lige, ki poteka v poljskem Walbrzychu, s 3:0 v nizih odpravili domačo izbrano vrsto. Aktualni svetovni prvaki Poljaki, ki v letošnji evropski ligi igrajo s podmladkom, ki tudi približno ne diši po kakšni zvezdniški zasedbi, proti varovancem Andree Gianija niso imeli pravih možnosti. Po uvodnem izenačenju v prvem nizu so Slovenci stopili na plin in prvi niz dobili s 25:15, v drugem je bilo bolj izenačeno, a so naši odbojkarji po izenačenju na 17 strnili vrste in slavili s 25:21. V zadnjem nizu pa so Slovenci le še dokončali delo in se po slabi uri in pol igre veselili uvrstitve v finale evropske lige.

Makedonija je v drugem polfinalu s 3:0 presenetljivo premagala Estonijo.

Ne spreglejte