Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 5. 2009,
18.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 3. 5. 2009, 18.10

8 let

Pacquiao v Las Vegasu povozil Hattona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Filipinski boksar Manny Pacquiao je v dvoboju za naslov prvaka lahke velterske kategorije (do 63,5 kg) po verziji IBO v soboto v Las Vegasu premagal Angleža Rickyja Hattona.

Tridesetletni Hatton je padel in obležal že v drugi rundi težko pričakovanega dvoboja v lasvegaškem hotelu MGM Grand, njegov filipinski vrstnik Pacquiao pa je s suvereno zmago le potrdil to, kar je večina ljubiteljev boksa že tako ali tako vedela; da gre za enega najboljših borcev svoje kategorije vseh časov.

Ricky Hatton, ki mu v obračunu s Paquiaom prav nihče ni pripisoval možnosti za zmago, je tako doživel še drugi poraz v 47 borbah, filipinski zvezdnik pa je v 54 dvobojih zabeležil 49 zmag. Pacquiao je Hattona na tla dvakrat spravil že v prvi rundi, a se je Anglež pobral in nekako le preživel do odrešilnega zvonca, Filipinčeva strahovita premoč (podelil je 73 udarcev, Hatton zgolj 18) pa se je nadaljevala tudi v drugi rundi in po močnem udarcu z levico je boksar iz Manchestra obležal v nezavesti, medtem ko so lahko tisoči njegovih navijačev le nemo opazovali slavje v filipinskem kotu.

Povsem možno je, da bo Hatton po tem težkem porazu končal svojo 12-letno kariero poklicnega boksarja, medtem ko se bo Paquiao bržkone pomeril z zmagovalcem dvoboja med Floydom Mayweatherjem ml. in Juanom Manuelom Marquezom, ki se bo odvil 18. julija. Pacquiajev trener Freddie Roach je celo predrzno pozval dva velika borca iz veltrske kategorije, Portoričana Miguela Cotta (prvak po verziji WBO) in Američana Shaneja Mosleya (prvak po verziji WBA), a bi morala omenjena prvaka shujšati za kakšen kilogram ali dva.

Manny Pacquiao, ki na Filipinih uživa status živega božanstva pa je o morebitnih tekmecih v svojem slogu povedal: "Borim se lahko s komer koli, zato je vse odvisno od promotorjev. Jaz sem le borec, ki opravlja svoje delo stoodstotno."


Utrinki z dvoboja:











Ne spreglejte