Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 2. 2012,
12.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Živa Dvoršak

Petek, 17. 2. 2012, 12.55

8 let

Osmoljenka Živa še verjame v dober izid

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska strelka Živa Dvoršak je imela na zadnjem preizkusu pred sobotno tekmo na evropskem prvenstvu obilo smole, okvara glavne komore na puški in izpad dela treninga pa jo nista vrgli iz tira.

Mlada in nadarjena strelka iz Ljubljane in edina slovenska predstavnica v članski konkurenci je na današnjem zadnjem treningu v tukajšnjem idiličnem in največjem športnem centru v deželi tisočerih jezer resda izgubila več kot pol ure dragocenega treninga, nadomestila pa ga bo na današnjem strelskem spektaklu "Air 50", kjer bo nastopila skupaj z Željkom Moičevičem. Evropska strelska zveza (ESC) - to velja predvsem za obdobje, ko je predsedniško mesto zasedel eden najbogatejših Rusov Vladimir Lisin - iz leta v leto prireja atraktivne strelske prireditve v želji, da jih približa ljubiteljem športa, ki se šele seznanjajo z abecedo tega športa.

"Sprva nisem nameravala nastopiti na tekmovanju 'Air 50', po današnji smoli na treningu pa sem si enostavno premislila. To revialno tekmo bom izkoristila kot zadnji trening pred sobotno tekmo, prav tako pa opravila dodaten preizkus na puški," je dejala Živa Dvoršak in dodala: "V pripravljalnem obdobju sem sodelovala tudi s psihologom Matejem Tušakom in analizirala morebitne neprijetne situacije, ki se lahko zgodijo med tekmo, med drugim je bila tudi okvara puške. Priznam, sprva me je okvara na današnjem treningu naredila nervozno, a sem se zelo hitro umirila in zbrala ter do konca izpeljala trening, tako kot sem tudi načrtovala."

V dober rezultat na sobotni tekmi verjame tudi njen trener David Zalar, ki je pred tekmo dejal: "Živa je na zadnjih tekmah in treningih dosegala visoke izide, verjamem, da se bo ta trend nadaljeval tudi v Vierumäkiju. Tukajšnje strelišče je lepo, zračno in svetlo, menim, da bodo zaradi idealnih razmer rezultati na sobotni tekmi zelo visoki. Živa je dobro pripravljena in verjamem, da bo kos pritisku. Želim ji vse najboljše, če sem iskren, upam celo na finale."

Dvoršakova bo v soboto na strelsko črto stopila ob 13.45, naslednji dan pa se bosta na veliki sceni preizkusila še edina slovenska predstavnika v članski konkurenci Željko Moičević in Robi Markoja.

Ne spreglejte