SiolNET. Sportal Drugi športi
0,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Radenci

Organizatorji Maratona treh src vabijo tekače

0,29

termometer

Maraton Treh src, Radenci
Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Organizatorji Maratona treh src vabijo tekače, da se jim to soboto pridružijo na teku v virtualni oblik, so sporočili danes.

Z inovativnim maratonom želijo ohraniti neprekinjeno tradicijo tekaške prireditve, ki velja za najstarejšo v regiji. Jubilejni, 40. Maraton treh src, je zaradi letošnjih zdravstvenih razmer sicer prestavljen za eno. In bo po novem v soboto, 15. maja 2021.

"Virtualni maraton nam bo pomagal, da ohranimo tradicijo najbolj srčne tekaške prireditve živo." "Virtualni maraton nam bo pomagal, da ohranimo tradicijo najbolj srčne tekaške prireditve živo." Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Start teka bo prek družbenih omrežij naznanila startna pištola v Radencih

V času, ko so tekaške prireditve močno okrnjene, so se organizatorji Maratona treh src odločili, da dolgoletno neprekinjeno tradicijo nadaljujejo na inovativen način. Tekače iz vseh koncev vabijo, da individualno odtečejo katerokoli razdaljo Maratona treh src (5, 10, 21 ali 42 km) doma, v svoji okolici. Start teka bo prek družbenih omrežij naznanila startna pištola v Radencih, v soboto, 16. maja, ob 9. uri.

"Virtualni maraton nam bo pomagal, da ohranimo tradicijo najbolj srčne tekaške prireditve živo. Udeleženci lahko tečejo sami, v svojem ritmu, praktično kjerkoli. Združili se bomo virtualno, zato tekače vabimo, naj svoje športne dosežke delijo preko družbenih omrežij in jih označijo s ključnikom #Maratontrehsrc," je povedal Marko Pintarič, sekretar organizacijskega odbora Maratona treh src.

"Važno je, da tekmujemo sami s sabo, saj smo tako vsi zmagovalci. To je tudi moto Maratona treh src že vseh 40 let," še dodaja Pintarič.

Aktualne informacije o Maratonu treh src so dostopne tudi na spletni strani maraton-radenci.si.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin