Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 3. 2014,
22.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ACH Volley Posojilnica Dob

Sreda, 12. 3. 2014, 22.34

8 let

Oranžni zmaji najboljše prihranili za konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji ACH Volleya so v finalu zaključnega turnirja srednjeevropske lige v Pliberku premagali domačo Posojilnico Dob s 3:0 (22, 17, 15).

Odbojkarji ACH Volleyja so osvojili prvo letošnjo lovoriko. Še šestič so postali prvaki srednjeevropske lige, potem ko so na zaključnem turnirju v Pliberku prekrižali račune gostiteljem, igralcem Posojilnice Doba, v finalu so jih v ponovitvi lanskega finala iz Bratislave z zanesljivo igro in lažje od pričakovanj premagali s 3:0.

Še največ težav so imeli v prvem nizu, ki so ga rešili šele v končnici, v nadaljevanju pa so bili precej boljši tekmec. Sprejem je bil zanesljiv, razliko pa so naredili predvsem blokerja in pa organizator igre Gregor Ropret, ki se je izkazal tudi s servisi. To velja tudi za spet zelo dobrega veterana Matijo Pleška.

"Posojilnica Dob je favorit, je trenutno boljša ekipa od nas, a to ne pomeni, da nas bo tudi premagala. Finale se zmaguje in zmaga je tudi naša želja," je pred finalom izjavil trener ACH Volleyja Luka Slabe. Kljub njegovim besedam pa izrazitega favorita v dvoboju dveh evroligašev ni bilo. Obe ekipi sta dobili po eno medsebojno tekmo, obe s 3:2, tako da je bilo tudi tokrat pričakovati izenačeno tekmo.

A na žalost domačih navijačev, ki so pripravili pravi odbojkarski praznik, je bilo tako le v prvem nizu. V njem sta ekipi pokazali dokaj povprečno predstavo, v domačih vrstah je sicer blestel portugalski reprezentant Valdir De Sousa Sequeira, medtem ko je bil v gostujoči vrsti še najbolj učinkovit Jan Pokeršnik, ki je dobival tudi največ žog za zaključek. Blok pa je bil tisti, ki je bil v prvem nizu odločilen. Z njim so Ljubljančani po izidu 15:15 dobili tri zaporedne točke, pozneje tudi povedli z 21:17. Domačim se je še uspelo približati na 20:22, toda gostje so ohranili mirne živce in prišli do vodstva z 1:0.

Korošci so se še nekako držali do izida 9:9 v drugem nizu, nato pa je na servis prišel Gregor Ropret (trije asi v drugem nizu) in s pomočjo soigralcev poskrbel za sedem točk zapored, s čimer je bil ob zanesljivem sprejemu slovenskih prvakov in ob zanesljivi igri tudi pri drugih elementih zmagovalec niza znan.

Kakor se je na koncu izkazalo, je avstrijski ekipi, ki je po postavi bolj slovenska s tujimi okrepitvami, že takrat postalo jasno, da bo morala na svoj prvi naslov prvaka še malo počakati. ACH Volley je namreč že na začetku tretjega niza ušel za tri točke, tako prednost zadržal do izida 12:9, nato pa se je začela rapsodija Slovencev, ki so do konca apatične gostitelje povsem nadigrali.

Ne spreglejte