Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 8. 2009,
10.51

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 13. 8. 2009, 10.51

8 let, 2 meseca

Operacija Petkovšku upočasnila priprave na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski telovadci so že začeli priprave na jesensko SP, ki bo od 13. do 18. oktobra v londonski dvorani O2. Medtem ko Aljaž Pegan in Adela Šajn bolj ali manj trenirata po načrtih ...

... pa je Petkovšku manjši, a nujni operativni poseg nekoliko upočasnil priprave. Potem ko je moral zaradi poškodbe stopala odpovedati nastop na julijskih sredozemskih igrah v Pescari, mu je tokrat načrte nekoliko prekrižala nova "nadloga".

"Počutje je odlično, priprave sem že zdavnaj začel, že julija, a sem trenutno spet na 'prisilnem dopustu'. Ravno v torek sem bil na operaciji, ko so mi na nadlakti izrezali ture in vse lepo očistili. Zdaj imam nekaj šivov, ki naj bi jih imel 14 dni, tako da bom ta čas nekoliko več delal na hiši," je dobre volje pojasnil 32-letni Mitja Petkovšek, ki je pred jesenskim nadaljevanjem sezone - Doha bo od 28. do 30. septembra gostila prvo jesensko tekmo svetovnega pokala - prepričljivo v vodstvu na lestvici svetovnega pokala Mednarodne gimnastične zveze (FIG) na bradlji.

Pegan: Vse po načrtih

"Sam ostajam optimističen, saj bom v nekaj dneh spet nadaljeval z vajami za moč in s prilagojenimi treningi, le učenje težkega elementa z lakti bo moralo malo počakati še kakšna dva tedna. Tudi če ne bo šlo, bom pa delal 'staro' vajo za tistih 15,8 do 16 točk, potem pa naj tekmeci pokažejo, če me lahko premagajo," se je šalil telovadec Narodnega doma, ki bo na SP v Londonu na bradlji branil naslov svetovnega prvaka iz Stuttgarta 2007.

V začetku avgusta je priprave na SP začel tudi Aljaž Pegan, ki mu gre za zdaj vse po načrtih. "Ta čas še veliko delam vaje za moč, počasi pa tudi elemente iz vaje na drogu. Nared moram biti do uvodne tekme svetovnega pokala v Dohi, kamor bomo odpotovali 26. septembra," je v pogovoru povedal 35-letni as na drogu, ki bo v Londonu branil srebrno kolajno, in v šali dodal: "Sam sicer menim, da za ta čas treniram preveč, a 'coach' pa pravi, da premalo. Vse gre torej po načrtih."

Šajnova potrebovala počitek

Prvič po nekaj letih - leta 2007 je bilo takoj po koncu poletja SP, lani pa olimpijske igre v Pekingu - si je nekaj več odmora po koncu spomladanskega dela in julijskih SI vzela tudi najboljša slovenska telovadka Adela Šajn. "Potrebovala sem malo počitka, da se je telo regeneriralo in bom lahko vnovič telovadila na višji ravni. Z avgustom sem začela priprave na jesenski del in za zdaj gre vse dobro. Začasno sem rešila tudi težave s telovadnico, saj je dogovorjeno, da bom lahko do konca jesenskih tekem trenirala v dvorani GIB v Šiški skupaj s šišenskimi telovadkami in to mi veliko pomeni," je povedala 19-letna telovadka Zelene jame.

"Na dan dvorano potrebujem vsaj tri do štiri ure, da bi lahko potem rekla, da sem 'za silo' opravila načrtovani program. Zdaj bom lahko do konca svetovnega pokala telovadila v Šiški, kar je super, saj imam še vedno lepe možnosti, da tako na gredi kot na parterju sezono svetovnega pokala končam med najboljšo trojico (ta čas je Šajnova v skupnem seštevku na obeh orodjih druga) in s tem bi dobila tudi svetovni razred," je pojasnila Šajnova in dodala, da je njena velika želja nastop na OI 2012 v Londonu, zato se ne bo še povsem usmerila zgolj na dve orodji, ampak bo še naprej vadila tudi mnogoboj.

Ne spreglejte