Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
25. 2. 2020,
18.00

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,67

11

Natisni članek

Tyson Fury Deontay Wilder

Torek, 25. 2. 2020, 18.00

4 leta, 2 meseca

Bizaren intervju Deontayja Wilderja po porazu s Tysonom Furyjem

Odvržena brisača še vedno buri duhove: Vedel je, kakšna so navodila! #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,67

11

Deontay Wilder | Tyson Fury se je v povratnem dvoboju poigral z neporaženim Deontayjem Wilderjem, ki meni, da si je jamo skopal s pretežkim kostumom. | Foto Reuters

Tyson Fury se je v povratnem dvoboju poigral z neporaženim Deontayjem Wilderjem, ki meni, da si je jamo skopal s pretežkim kostumom.

Foto: Reuters

Po gladkem porazu se je oglasil tudi ameriški boksar Deontay Wilder, ki je v nedeljskih jutranjih urah v Las Vegasu pokleknil pred angleškim orjakom Tysonom Furyjem. Američan je takoj po prvem porazu v njegovi karieri dejal, da ne želi iskati izgovorov za poraz, v intervjuju za Yahoo pa jih je vendarle našel nekaj. Ti so tako bizarni, da se jim smeje celoten boksarski svet.

"Težka" oprava v kateri je Wilder prišel v ring. | Foto: Reuters "Težka" oprava v kateri je Wilder prišel v ring. Foto: Reuters

Fury je na boksarskem spektaklu v Las Vegasu povsem zasenčil Wilderja in ga mrcvaril sedem rund, nato pa je bilo trenerjem v Američanovem taboru dovolj in so v sedmi rudi v ring vrgli brisačo, ki v boksu pomeni predajo. "Oprava, v kateri sem prišel v ring, je bila pretežka. Imela je kar 18 kilogramov. Noge me niso več ubogale. Za poraz niso krivi Furyjevi udarci, ampak teža kostuma," je z bizarni razlogom za poraz postregel Wilder, ki se je decembra leta 2018 razšel z remijem.

Po seriji močnih udarcev je Wilderjev trener v ring vrgel brisačo:

"Nog nisem čutil že od samega začetka, po tretji rundi pa je bilo, kot bi mi jih nekdo odrezal. Opravo sem prvič poskusil dan pred borbo, a nisem vedel, da je tako težka. Želel sem si, da bi bil videti dobro, a očitno sem se uštel," je še dodal, a prepričal ni nobenega, saj je malo verjetno, da bi 18 kilogramov v 100 metrih tako izmučile več kot 200 centimetrov visokega in več kot 100 kilogramov težkega boksarja.

"Mark bi moral upoštevati moje želje!"

Američan je po porazu močno kritiziral svoj trenerski štab, ki je predčasno prekinil borbo. V ring je brisačo vrgel Wilderjev trener Mark Breland, čeprav so bili dogovorjeni, da se tega ne sme, ne glede na vse.

Američan, ki je po porazu izgubil šampionski pas WBC, ne skriva jeze do trenerja Marka Brelanda. | Foto: Reuters Američan, ki je po porazu izgubil šampionski pas WBC, ne skriva jeze do trenerja Marka Brelanda. Foto: Reuters

"Razočaran sem nad Markom, saj smo o tem govorili že neštetokrat. Vedel je, kakšna so navodila, a ravnal je drugače. Kot bojevnik, prvak, vodja želim ring zapustiti na svojem ščitu. Svoji ekipi sem povedal, da ne glede na to, kako sem videti, nikoli, res nikoli v ring ne mečite brisače, saj sem posebne vrste. Imel sem še pet rund. Ne glede na to, kako je bilo videti, še vedno sem bil v borbi," je udaril po svojem dolgoletnem trenerju.

Breland je Wilderju s prekinitvijo morda celo rešil življenje, ali ga vsaj rešil hujših možganskih poškodb, saj so težki udarci padali drug za drugim. Wilder po tretji rundi ni več dobro vedel, kje je, krvavel je iz ušesa, a 34-letni boksarski zvezdnik je ostal neomajen.

Wilder je v šesti rudni krvavel iz ušesa in bil povsem izmučen:

"Razumem, da ga je zaskrbelo, da je ravnal tako, kot je mislil, da je prav, a to je moje življenje in moja kariera, moral bi upoštevati moje želje," je še sklenil. Čeprav informacija še ni uradno potrjena, se je Wilder Brelandu že zahvalil za sodelovanje in ga odpustil.

Breland se je ustrašil za zdravje svojega varovanca in vrgel brisačo:

Je Wilderjev trener ravnal pravilno?

  • Da. Preveč jih je že umrlo v ringu.
    94,62 %
    1179 glasov
  • Ne. Če so bili dogovorjeni drugače, bi moral ubogati.
    5,38 %
    67 glasov
Oddanih 1246 glasov

Preberite še:

Deontay Wilder Tyson Fury
Sportal Tyson Fury z mojstrovino nazaj na tron, Američan v bolnišnico #video
Ne spreglejte