Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 7. 2009,
18.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 26. 7. 2009, 18.35

8 let

Odbojkarji začenjajo operaciji Poljska ter Turčija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za slovensko moško odbojkarsko reprezentanco se približuje vrhunec sezone. Sredi avgusta bo ekipa nastopila v tretjem krogu kvalifikacij za nastop na SP, v septembru pa jo čaka tretji nastop na EP.

Člani izbrane vrste, med katerimi bo znova kar nekaj izkušenejših igralcev, se bodo na pripravah zbrali jutri pozno popoldne. Baza slovenske izbrane vrste bo tudi tokrat Maribor. Reprezentanti se bodo v ponedeljek zbrali v Draš centru, kjer bodo po uvodnem sestanku opravili tudi že prvi lažji trening, od torka naprej pa časa za počitek za najboljše slovenske odbojkarje ne bo več. "Prav veliko časa za bazične priprave ne bomo imeli. Že od torka naprej bomo dopoldne več pozornosti posvečali moči ter servisu in sprejemu, medtem ko bodo popoldanski treningi namenjeni uigravanju," o začetku priprav pravi selektor Hribar. Slovenija ima nadarjeno mlado generacijo odbojkarjev, ki bo lahko napredovala le z igranjem močnih tekem, zato je strokovno vodstvo reprezentance na čelu s selektorjem Hribarjem mlajšim igralcem ponudilo priložnost v drugem krogu kvalifikacij in na sredozemskih igrah. "Mladi so dobro opravili svoje delo, nenazadnje smo napredovali v tretji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, na sredozemskih igrah pa kljub številnim težavam s poškodbami osvojili prvo medaljo za slovensko odbojko. Pred nami je zdaj najpomembnejše obdobje v letošnji sezoni in vsi skupaj se zavedamo, da moramo za uspešen nastop na Poljskem, predvsem pa v Turčiji, strniti svoje vrste in v reprezentanci zbrati najboljše igralce, ki jih imamo v Sloveniji," je vzroke za vnovični vpoklic nekaterih izkušenejših pojasnil Hribar.

Na tokratnem reprezentančnem zboru tako znova pričakuje Matijo Pleška, Tomija Šmuca, Jasmina Čuturiča in Dragana Radoviča, vračajo pa se tudi Sebastijan Škorc, Davor Čebron in Mitja Gasparini, ki so izpustili sredozemske igre v Pescari.

Poleg njih bodo za 12 igralskih mest za nastop v tretjem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo kandidirali še Dejan Vinčič, Andrej Flajs, Tine Urnaut, Matej Vidič, Alen Šket, Damir Šabec, Gregor Ropret, Jan Planinc in Miha Plot. Eden od kandidatov je tudi Alen Pajenk, ki pa v ponedeljek z reprezentanco še ne bo treniral. "Pajenk ima težave s kolenom, ki si ga je poškodoval na sredozemskih igrah. S treningi bo začel, ko bodo znani rezultati vseh preiskav, saj ne želimo, da bi se stanje še poslabšalo," pravi Hribar. Zaradi težav s poškodbami pa v izbrani vrsti tokrat ne bo Roka Satlerja, Matevža Kamnika in Vida Jakopina.

Na pripravah v Mariboru se bodo našim 6. avgusta pridružili tudi Romuni, s katerimi bo slovenska izbrana vrsta odigrala nekaj pripravljalnih tekem, nekatere bodo tudi povsem zaprtega tipa. Po teh tekmah bo Hribar določil 12 igralcev, ki bodo sodelovali v odločilnem tretjem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Reprezentanca bo na Poljsko odpotovala 12. avgusta. Nasprotniki naših v Gdansku bodo od 14. do 16. avgusta gostitelji turnirja Poljaki, Francozi in Slovaki. Na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Italiji, se bosta uvrstili prvouvrščeni reprezentanci turnirja.

Po vrnitvi s Poljske se bodo reprezentanti po dnevu ali dveh počitka znova zbrali v Mariboru in začeli z zaključnimi pripravami na septembrsko evropsko prvenstvo.

Ne spreglejte