Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
14. 9. 2013,
9.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Floyd Mayweather Saul Alvarez Canelo Las Vegas

Sobota, 14. 9. 2013, 9.48

7 let, 12 mesecev

Obračun leta: Mayweatherju 41,5 milijona, bo ostal tudi neporažen?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V noči na nedeljo, natančneje ob 3. uri zjutraj, bo v Las Vegasu dvoboj med Američanom Floydom Mayweatherjem in Mehičanom Saulom Alvarezom. Zagotovo boksarski dvoboj leta.

"Čas je za boj, kaj naj drugega rečem," so bile uvodne besede na zadnji novinarski konferenci pred dvobojem 36-letnega Mayweatherja, ki se morda še nikoli v svoji dolgoletni karieri ni spopadel s tako močnim in agilnim nasprotnikom, kot je 13 let mlajši rdečelasi "Canelo". Po slovensko cimet je še vedno ne premagan in je aktualni prvak v lahki srednjtežki kategoriji po seriji WBC in WBA. A samozavestni Američan je prepričan, da gledalci v MGM Grand Areni ne bodo videli drugega kot njegove zmage. "Če je taktika, da se name vrši pritisk, je v redu, na to sem pripravljen, če pa je taktika, da me pretepe in premaga, lahko rečem Saulu: več sreče prihodnjič. To ni mogoče, noben ni tega sposoben, tudi on ne. Njegov rekord 42 – 0? Res je, lep dosežek, a morate vedeti, da se do zdaj še ni srečal z Mayweatherjem. Če bi se 42-krat udaril z mano, bi bilo njegovo razmerje zmag in porazov 0 – 42."

"Saul ve, da se bojuje z Mayweatherjem, zame pa je on le še številka 45," je v svojem slogu sklenil gospod Denar, ki sedi na prestolu že dolgih 17 let. Krstni nastop med profesionalci je Floyd dočakal leta 1996 ravno tako proti Mehičanu Robertu Apodaci, ki ga je Američan v svet sanj poslal po le 37 sekundah boja. Leta 2007 pa je po točkah premagal tudi legendarnega rojaka Oscarja De La Hoyo, zdajšnjega promotorja Alvaraza. Oscarja žal ne bo na velikem obračunu, saj se je pred dnevi odločil, da odide na odvajanje od alkohola in kokaina. Vsekakor bo stiskal pesti za Mehičana, Floydu pa sporoča: "Nisi več star 25 let, zdaj jih imaš 36. Vedeti moraš, da noben boksar ne ostane nepremagan."

Alvarez: Zanima me samo zmaga

Čeprav mehiški izzivalec šteje šele 23 pomladi, najbrž ni treba razpredati, da bo to njegov največji dvoboj do zdaj. Kot sam pravi, ni prav nič nervozen, saj je na dvoboj odlično pripravljen. "Ne zanima me rekord, niti lep boks, zanima me samo zmaga. Ko ti nasproti stoji tako popoln borec, kot je Floyd, moraš biti pripravljen na vse. Biti moraš močan tako fizično kot tudi psihično. Moral bom biti pameten in pripravljen na spremembo načrta v vsakem trenutku. Videli boste, kako se stvari streže. Zelo miren sem, saj sem ga proučil do potankosti. Vem, kakšen je njegov način boja, in vem, kaj namerava. Prepričan sem, da imam velike možnosti za zmago," pa pred obračunom razmišlja Saul, ki bo boksarskemu narodu poskušal dati darilo ravno na dan neodvisnosti.

Mayweather bo ne glede na izid v svoj žep pospravil rekordnih 41,5 milijona dolarjev, medtem ko bo Mehičan, ki je svojo profesionalno kariero začel pri 15 letih, svoj TRR obremenil z 12 milijoni.

Že zdaj je jasno, da bo eden od boksarjev v svoji karieri prvič poražen. Stavnice pravijo, da bo zmagal Mayweather, na koga stavite vi?

Ne spreglejte