Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2013,
18.15

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sredozemske igre Mersin

Ponedeljek, 24. 6. 2013, 18.15

3 leta, 4 mesece

Novi plavalni odličji: Sagmeistrova srebrna, štafeta bronasta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska plavalka Mojca Sagmeister je na sredozemskih igrah v Mersinu z osebnim rekordom 2:00,96 osvojila srebrno kolajno na 200 metrov prosto. Ženska štafeta do brona.

Sagmeistrova je imela danes naporen urnik, a tudi zelo uspešen dan. Že dopoldne je po zmagi v svoji predtekmovalni skupini napovedala visoko uvrstitev v finalu, kar je popoldne tudi uresničila. Premagala jo je le Italijanka Martina de Memme z 1:59,67, ugnala pa je vse druge tekmice, še najbolj se ji je približala rojakinja zmagovalke Dilletta Carli z 2:01,07.

"Skoraj za sekundo sem popravila osebni rekord, tako da sem zelo zadovoljna. Že zjutraj mi je šlo zelo dobro, tako da sem vedela, da bom popoldne hitra," je tako po nastopu dejala mlada plavalka ravenskega Fužinarja in odhitela še na štafetni nastop. Tudi ta se je končal dobro za slovensko ekipo. Plavalke so namreč kmalu po medalji Sagmeistrove osvojile še drugo današnjo odličje. Štafeta na 4x200 m prosto, poleg Sagmeistrove so v slovenski zasedbi plavale še Anja Klinar, Špela Bohinc in Tanja Šmid, je namreč osvojila bron s časom 8:16,34. Zlato medaljo so si priplavale Italijanke Chiara Asini Luccetti, Diletta Carli, Stefania Pirozzi in de Memmejeva, ki je tako svoje nastope na 200 m prosto končala še za odtenek uspešneje kot Slovenka, z dvema zlatima medaljama. Za Italijankami (8:07,50) so srebro osvojile Španke (8:12,55).

"Današnji dan je prav gotovo zaznamovala Mojca Sagmeister z osvojitvijo posamične medalje in novim osebnim rekordom 2:00,96. Po višinskih pripravah je kazala tako na državnem prvenstvu kot na mitingu v Kranju zelo dobro formo, uspelo ji jo je ohraniti in izboljšala je rekord za šest desetink sekunde. Presenetila pa je ženska štafeta 4x200 m prosto, ki se je zavihtela na tretje mesto in osvojila bronasto kolajno," je nastope uspešnih plavalk strnil trener ekipe v Mersinu Miha Potočnik.

V senci uspešnih slovenskih finalnih nastopov na 200-metrskih preizkušnjah prostega sloga so bili danes drugi slovenski plavalci; Martin Bau je v predtekmovanju dosegel osebna rekorda na 200 m prosto in 1500 m prosto, Robert Žbogar je bil deveti na 50 m delfin z osebnim rekordom, Žiga Cerkovnik 13. v isti disciplini, deseta pa je bila Lucija Kous na 100 m hrbtno.

"Z današnjim dnem sem zelo zadovoljna, saj sem na 200 prosto odplavala osebni rekord in osvojila drugo mesto. Ko sem odplavala in pogledala na tablo, sem bila res 'ful ful' vesela, saj se že nekaj časa trudim za osebni rekord, pa mi ni uspelo. Po malo manj kot uri sem imela še štafetni nastop, kjer je bil čas sicer slabši kot v solo tekmi, skupno pa smo osvojile tretje mesto in sem zelo zadovoljna z današnjim dnem. Po jutranjem nastopu sem dobila dodatno spodbudo, samozavest, vedela sem, da mi medalja ne bo ušla, nisem pa vedela, katero mesto bom osvojila," je zelo uspešni dan v bazenu sredozemskih iger podoživela plavalka z Raven. Sagmeistrovo pa v Mersinu za konec plavalnega sporeda iger v torek čaka še nastop na 4x100 m mešano.

Ne spreglejte