Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
25. 11. 2011,
22.13

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andrej Flajs Tine Sattler

Petek, 25. 11. 2011, 22.13

3 leta, 10 mesecev

“Nismo še pokazali tistega, kar znamo”

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski odbojkarji so se po zmagi nad domačini v polfinalu predkvalifikacij za OI uvrstili v veliki finale. Tam se bodo za vstopnico na zadnji kvalifikacijski turnir v Sofiji pomerili s Finci.

''Še ena težka tekma je za nami. Veseli smo te zmage, sploh zaradi dejstva, ker znamo rešiti tekmo tudi takrat, ko nam igra ne steče in smo v navidez izgubljenem položaju. To je tista kvaliteta, ki določa ekipo in to šteje na koncu. Tudi tokrat se je pokazalo, da ekipa ni sestavljena samo iz šestih igralcev, ampak so tudi menjave tiste, ki naredijo svoje,'' je navdušeno pojasnil po tekmi pomočnik selektorja Tine Sattler, ki je še dejal, da je slovenska reprezentanca povsem zasluženo prišla v finale. ''Če se ozremo nazaj, smo veliko več vložili v to, da smo bili kot ekipa skupaj dalj časa. To smo izkoristili in pokazalo se je, da smo delali prav. Lahko rečem še, da razen današnjega četrtega in petega niza po moji oceni še nismo pokazali tistega, kar znamo,'' je še dejal Sattler.

Zmage in uvrstitve v finale je bil še kako vesel tudi Andrej Flajs, ki je takoj priznal, da je imela ekipa spet težave v začetku tekme: ''Ponovno smo potrebovali niz, da smo se ogreli in prišli na raven, ko smo lahko parirali Hrvatom. Tako kot prvi in drugi dan smo imeli težave s sprejemom taktičnega servisa, toda z ostalimi elementi igre in borbenostjo smo to obrnili. Zavedali smo se, da dlje kot bo tekma trajala, več težav bodo imeli Hrvatje z realizacijo v napadu in takrat smo se lahko bolj osredotočili na posamezne napadalce, kar se je res pokazalo v četrtem nizu, ki smo ga gladko dobili. Tokrat smo to filozofijo prenesli tudi v peti niz, nato rešili tekmo v svojo korist in jutri igramo za pot v Bolgarijo.''

Slovenci se bodo v sobotnem finalu s Finci ob 15.30 pomerili za vstopnico na zadnji kvalifikacijski turnir v Sofiji, ki bo maja prihodnje leto. Slovenija ima s Finci neporavnane račune, saj so bili ravno Skandinavci tisti, ki so na zadnjem EP v Avstriji in na Češkem v ‘’razigravanju’’ premagali Slovenijo in jo poslali domov.

Ne spreglejte