Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 6. 2014,
19.52

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka Bruno Najdič Sofija evropska liga Bolgarija Slovenija

Sobota, 28. 6. 2014, 19.52

4 leta, 7 mesecev

Ni šlo: odbojkarice na prvi tekmi praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v sedmi tekmi evropske lige zabeležila tretji poraz. S 3:1 (21, -19, 21, -18) jo je v Sofiji premagala Bolgarija.

Bolgarija in Slovenija sta še enkrat pokazali, da gre za izenačeni reprezentanci, za razliko od Kopra, kjer so dvakrat zmagale Slovenke, pa so se tokrat malenkosti obrnile v prid Bolgarkam. Te so bile boljše predvsem v napadu, naredile so tudi nekaj manj napak, kar je na koncu zadostovalo za zmago. Kot pravi selektor Bruno Najdič je bilo v slovenski ekipi premalo živahnosti, je pa res, da so bile v prvih dveh nizih boljše tekmice, tudi v tretjem v posameznih elementih niso zaostajale, slabo so odigrale le začetek četrtega niza, ko so se naenkrat znašle v zaostanku. Tega so sicer pred končnico zmanjšale, toda zanesljive gostiteljice preobrata niso dovolile.

In selektor v večjem delu prvega niza niti ni imel razlogov za kakšno menjavo, saj so njegove izbranke tekmo odlično začele. Po dveh zaporednih asih Nike Blagne, ki je tokrat igrala na mestu korektorice, so povedle z 8:3, po dveh točkah Valentine Založnik pa tudi 11:4. Ko so zaustavile prvi nalet Bolgark (9:12) in ko so ob drugem tehničnem odmoru vodile s 16:10, je bilo videti, da imajo reči trdno v svojih rokah. A nato se je zaustavilo. Napake v napadu in odlična igra Bolgark v obrambi so imele za posledico izenačenje na 19. točki, tudi v končnici pa so bile gostiteljice bolj zbrane. Najdiču ni pomagala niti menjava organizatorke, v končnici je v igro vstopila Eva Mori.

Slabo odigrani zadnji del prvega niza Slovenk, ki v tem delu niso imele posebej razpoložene igralke, ni pahnil v depresijo, strnile so svoje vrste in tudi drugi niz dobro začele. Povedle so s 7:4, po asu Marine Cvetanovič in bloku Blagnetove tudi z 12:7. Domači trener je zahteval odmor, a Sara Hutinski je s prvim tempom še povečala vodstvo. Toda tudi tokrat so Bolgarke prišle do sape, se približale na 13:15, nato pa je kapetanka Cvetanovičeva z napadalnima akcijama "porinila" ekipo, ki je dosegla pet zaporednih točk, prednosti pa ni izpustila iz rok, niz je z asom končala Blagnetova.

Za razliko od prvih dveh so tretji niz bolje začele Bolgarke, po seriji slovenskih napak so povedle s 7:3. A po seriji odličnih servisov Sare Valenčič so gostje najprej izenačile na 9:9, po nesporazumu v domači vrsti in točki libera Katje Medved pa tudi povedle z 11:10. Vodile so tudi s 17:16, nato pa so se začele težave pri sprejemu, tako da so gostiteljice dosegle štiri zaporedne točke. Blagnetova je še znižala izid na 21:22, toda preobrata ni bilo.

V četrtem nizu se je Najdič odločil za spremembe v ekipi. V igro je na korektorsko mesto vstopila Iza Mlakar, Blagnetova je odšla na položaj sprejemalke, a vse to ni pomagalo, da ne bi Bolgarke na tehnični odmor odšle s tremi točkami prednosti. Tudi po odmoru se na igrišču ni veliko spremenilo, domače so povedle z 12:6, pri izidu 15:9 je zaradi težav zapisnikarske mize z internetom prišlo do desetminutne prekinitve. Ta je očitno prav prišla Najdičevim varovankam, ki so se z Morijovo na mestu podajalke po zaostanku 10:17 z odlično igro približale na dve točki zaostanka (16:18 in 17:19), toda domače so se še pravočasno zbrale in tekmicam niso dovolile popolnega preobrata.

Ne spreglejte