SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nejc Žnidarčič je nehal šteti naslove državnega prvaka v sprintu

4

termometer

V Solkanu na državnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah so v nedeljskih nastopih državni prvaki postali isti tekmovalci kot v sobotni klasični preizkušnji. Do spremembe je prišlo le med kajakaši.

Danes so se zmag veselili Blaž Cof v kanuju, Ajda Novak med kajakašicami ter Peter Žnidaršič in Luka Žganjar med dvojci. Med kajakaši je tokrat zmagal Nejc Žnidarčič.

Žnidarčič sploh ne šteje več državnih lovorik v sprintu. "Ne štejem več. Pojma nimam," se je v zagati znašel Nejc Žnidarčič, ko je poskušal ugotoviti, koliko naslovov državnega prvaka v sprintu že ima zapisanih ob svojem imenu.

Po tekmah na Kolpi, Savi Dolinki in v Solkanu je znana tudi ekipa, ki pa jo mora potrditi še strokovni svet. Na evropsko prvenstvo v Banjaluko naj bi tako odpotovali kajakaši Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak, Tim Kolar in Maks Frančeškin ter kanuisti Blaž Cof, Luka Žganjar, Peter Žnidaršič in Simon Hočevar, ki bodo tekmovali tudi v konkurenci kanujev dvosedov (Cof-Hočevar in Žnidaršič-Žganjar).

Pravico nastopa ima sicer tudi Ajda Novak, ki pa mora še razmisliti, kako v nadaljevanju sezone. Za svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah, ki bo konec junija na Dunaju ekipa še ni povsem znana. V primeru, da kateri od kajakašev v Banjaluki ne bo zadostil kriteriju uvrstitve med najboljše, bodo junija sledile še dodatne izbirne tekme za sestavo ekipe za svetovno prvenstvo v Avstriji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin