Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 6. 2024,
11.19

Osveženo pred

2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Kajakaška zveza Slovenije kanu kajak Eva Terčelj Eva Alina Hočevar Luka Božič Benjamin Savšek Peter Kauzer Žiga Lin Hočevar

Četrtek, 6. 6. 2024, 11.19

2 tedna

V kajakaškem krosu bodo podelili še zadnje vstopnice za OI

Narasla Vltava kroji program v Pragi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Žiga Lin Hočevar | Žiga Lin Hočevar bo na delu kar v treh disciplinah. | Foto Kanu Schwaben Augsburg

Žiga Lin Hočevar bo na delu kar v treh disciplinah.

Foto: Kanu Schwaben Augsburg

Pred kajakaši in kanuisti v slalomu na divjih vodah je druga tekma za svetovni pokal v letošnji sezoni v Pragi. Ta je za slovensko ekipo pomembna, saj je zadnja izbirna tekma za določitev olimpijske ekipe, hkrati bodo v Pragi na voljo še zadnje olimpijske kvote v kajakaškem krosu. A še pred začetkom je narasla Vltava spremenila program tekmovanj.

S podobnimi težavami, kot so se organizatorji soočali na evropskem prvenstvu v Tacnu pred tremi tedni, se borijo tudi organizatorji druge tekme svetovnega pokala. Tekme na Vltavi se bodo namesto danes začele v petek, prav tako bo spremenjen format tekmovanja, so sporočili iz Kajakaške zveze Slovenije.

Tako kot na EP bodo slalomisti in slalomistke v kajaku in kanuju nastopili le v eni kvalifikacijski vožnji, nato pa najboljših deset še v finalu. Tekme v krosu bodo v nedeljo, kot je bilo načrtovano, poleg faz, ki smo jih spremljali do zdaj, pa bodo tekmovalke in tekmovalci veslali tudi v repasažu.

Obeta se interni boj za Pariz

Tekma v češki prestolnici bo izjemno pomembna za Benjamina Savška in Luko Božiča, saj je v skladu z internimi pravili to zadnje kvalifikacijsko tekmovanje za uvrstitev v olimpijsko ekipo in nastop v Parizu. Poleg Savška in Božiča bo v kanuju slovenske barve zastopal še evropski prvak in zmagovalec prve tekme svetovnega pokala Žiga Lin Hočevar, ki bo nastopil tudi v kajaku.

Obeta se nam boj za vozovnice za OI. | Foto: Aleš Fevžer Obeta se nam boj za vozovnice za OI. Foto: Aleš Fevžer

V kajaku bo nov odličen rezultat lovil tudi tretji s prejšnje tekme Peter Kauzer, na startu bo tudi nekdanji mladinski olimpijski prvak Lan Tominc.

V ženskem kajaku bodo tekmovale Eva Terčelj, Eva Alina Hočevar in Ajda Novak, v kanuju pa Eva Alina Hočevar, Lea Novak in Alja Kozorog. V boj za olimpijsko kvoto v krosu se bodo podali Lea Novak, Naja Pinterič, Tine Kancler, Jakob Šavli in Žiga Lin Hočevar.

Tekmovanje se bo po spremembi programa začelo v petek ob 14. uri, ko kvalifikacije čakajo kajakašice in kajakaše, ob 16.45 sledi še finale najhitrejše deseterice. V soboto ob 8.30 bodo kvalifikacije kanuistk in kanuistov, finale bo ob 11.30. Ob 17.15 bodo na sporedu kvalifikacijske vožnje v krosu. V nedeljo sledi prvi del izločilnih bojev, četrtfinalne, polfinalne in finalne tekme bodo ob 14.30.

Ne spreglejte