Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 6. 2023,
17.04

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Darko Jorgić Darko Jorgić Namizni tenis

Torek, 13. 6. 2023, 17.04

10 mesecev, 3 tedne

namizni tenis, WTT Contender, lagos

V Lagosu na glavnem turnirju le Darko Jorgić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
namizni tenis Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar | Na glavnem turnirju bo tako nastopil le Darko Jorgić, ki je drugi nosilec v Nigeriji. | Foto Grega Valančič/Sportida

Na glavnem turnirju bo tako nastopil le Darko Jorgić, ki je drugi nosilec v Nigeriji.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Drugi dan turnirja serije WTT Contender v Lagosu sta se od nadaljnjega tekmovanja poslovila oba slovenska predstavnika v kvalifikacijah. Za Denija Kožula je bil usoden Peng Wang-Wei iz Tajvana, za Petra Hribarja pa Južnokorejec Park Ganghyeon. Na glavnem turnirju bo tako nastopil le Darko Jorgić, ki je drugi nosilec v Nigeriji.

Kožul je bil v prvem krogu prost, v drugem pa se je pomeril s 26-letnim Pengom, 183. igralcem svetovne serije, ki je dvoboj bolje začel in dobil uvodna niza. Toda v tretjem in četrtem je aktualni slovenski državni prvak prikazal veliko boljšo igro in izenačil izid v nizih na 2:2. V odločilnem petem nizu je Kožul še izenačil na 7:7, nato pa je Peng dosegel štiri zaporedne točke za končno zmago.

Praznih rok je ostal tudi Hribar, ki je bil v prvem krogu kvalifikacij s 3:2 (11, -3, -11, 9, 8) boljši od Nigerijca Joshua Oladirana. Njegov tekmec v drugem krogu je bil 26-letni Park, 160. igralec ITTF lestvice, ki je zanesljivo dobil uvodni niz, toda v drugem mu je Hribar prepustil le dve točki. Žal pa nadaljevanje za slovenskega igralca ni bilo več tako uspešno. V tretjem nizu je bil izid zadnjič izenačen pri 3:3, v izenačenem petem nizu pa je Park prvi prišel do zaključne žogice. Prvo je Hribar še ubranil, ne pa tudi druge.

V Lagosu je prvi nosilec Jang Woojin, 12. igralec svetovne lestvice. Jorgić je drugi, Nemec Dimitrij Ovtcharov tretji, njegov rojak Patrick Franziska pa četrti nosilec.

namizni tenis, splošna
Sportal Mariborčani 11. državni prvaki
Namizni tenis
Sportal Kajuh Slovan do drugega zaporednega naslova v namiznoteniškem DP
Ne spreglejte