Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 6. 2008,
20.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 22. 6. 2008, 20.08

8 let

Najvišje stopil le Drakšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski judoist Roki Drakšič je na tekmi svetovnega B-pokala v Celju v kategoriji do 66 kilogramov premagal vse tekmece in tako Sloveniji drugi dan tekmovanja priboril edino zlato odličje.

Tudi drugi dan svetovnega B-pokala, znanega pod imenom Dax Cup, je bil za slovensko reprezentanco uspešen. Roki Drakšič se je šele zgodaj zjutraj v soboto vrnil z napornih priprav v Minsku, kjer sta moči merila skupaj z Matjažem Cerajem, prav tako potnikom na olimpijski turnir. Medtem ko Ceraj zaradi poznega prihoda v soboto ni nastopil, saj je bila kategorija nad 100 kilogramov na sporedu že včeraj, pa je Drakšič nastopil v kategoriji višje (do 66 kg) kot v tisti, v kateri sicer nastopa (do 60 kg). Kljub temu, da se je boril z na papirju močnejšo konkurenco, pa celjskega judoista to ni ustavilo. Na poti do finala je premagal dva ukrajinska in dva madžarska nasprotnika, v finalu pa z iponom suvereno opravil še z Nizozemcem Jasperjem de Jongom.

"Hja, je majhna razlika, če prestopiš v višjo kategorijo, a vseeno tako hudo pa spet ni. Najbrž me v prihodnosti čaka dejanski prestop, saj z vsakim hujšanjem izgubim precej energije. Tudi do sedem kilogramov sem že moral zbiti, kar je pri moji teži okrog 60 kilogramov resnično velik zalogaj," je po tretji zmagi na celjskem turnirju povedal Drakšič, ki je sicer tudi državni prvak do 66 kg. "Zdaj me čakajo še priprave doma, nato v Španiji in v Nemčiji. Tudi priprave v Minsku so bile intenzivne, še posebej zato, ker sem v začetku sezone nekaj treninga zaradi poškodbe izpustil. Do olimpijskega turnirja bom že na svoji teži, kilogramov ne smem izgubiti prehitro, saj bi lahko tvegal kakšno poškodbo," je še povedal Drakšič. V isti kategoriji kot Drakšič, kjer je sodelovalo kar 34 borcev, je nastopil tudi Igor Terbovc in osvojil peto mesto.

Nareksova do drugega mesta

Drakšičeva klubska kolegica Petra Nareks, ki zaradi spleta nesrečnih okoliščin ne potuje na OI, čeprav ima kar šest kolajn z evropskih prvenstev, je prav tako pokazala odlično formo, premoč je morala priznati zgolj Nemki Mareen Kraeh. Slednja je sicer letos proti Nareksovi že izgubila, tokrat pa je bila premočna zgolj z juko (5:0). Regina Jernejc se je borila v kategoriji do 78 kilogramov in si priborila bron. V svoji skupini je bila celjska judoistka najmočnejša, v polfinalu je klonila proti Britanki Samanthi Lowe, v borbi za bron pa je bila boljša od reprezentančne kolegice Lee Murko, ki je bila na koncu tako peta.

"Kaj naj rečem, kar malo sem razočaran. Sploh v zadnji tekmi, ko sem padel na trebuh, a so sodniki vseeno dosodili koko za nemškega borca. S trenerjem sva rekla, da izid ni važen, da je glavno, da imam vsaj štiri ali pet borb, a kljub temu bi lahko bilo boljše. Avstrijec Fercher, ki me je ugnal v zadnjem krogu predtekmovanja, mi bo v prihodnje še povzročal preglavice, saj sva precej izenačena. Forma še ni najboljša, zdaj jo bom najprej pilil v Celju, nato pa še v Nemčiji," pa je svoj nastop ocenil judoist Bežigrada Aljaž Sedej, ki se je moral zadovoljiti s sedmim mestom.

Celjski turnir je znova postregel z rekordno udeležbo, prireditelji pa že dve leti navijajo za selitev v večjo in predvsem "hladnejšo" dvorano Zlatorog, kjer bi se judoisti in judoistke lahko borili na štirih blazinah.

Ne spreglejte